Vágólapra másolva!
Jövő év tavaszára megújul a kaposvári Rákóczi Stadion, a mintegy félmilliárd forintos beruházásról szóló szerződést a város és a kivitelező konzorcium képviselői szerdán írták alá.

Végh Gábor, a konzorcium ügyvezetője elmondta, a rekonstrukcióval a Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia által üzemeltetett, hétezer szurkolót befogadó stadion szebb és komfortosabb lesz.

Hozzátette, az állami forrásból finanszírozott munkálatok keretében befedik a két hosszanti oldali lelátót, korszerűsítik a világítást, felújítják az öltözőket, a vizesblokkokat, az irodákat, s megteremtik annak a lehetőségét, hogy a fűtést környezetbarát módon, a közeli cukorgyárból érkező biogáz felhasználásával oldják meg.

Kiemelte, a kivitelezés ellenére az NB III-ban szereplő Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapata továbbra is az otthonában játszhatja hazai mérkőzéseit. Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a stadion felújítása az első állomása azon várostörténeti jelentőségű beruházás-sorozatnak, amelyre három év alatt több tízmilliárd forintot fordíthat Kaposvár.