Óriási az érdeklődés a magyar fiatalok iránt Lengyelországban

U21, Lengyelország
Baráti fogadtatást kaptak a magyar fiatalok Lublinban
Vágólapra másolva!
A magyar U21-es fociválogatott a lengyel szövetség meghívására utazott Lublinba, ahol a jövő évi korosztályos Eb egyik helyszínén mérkőzik a házigazdákkal. A vendéglátók lesik a mieink kívánságait, és annyi nézőt várnak, amennyi egy NB I-es fordulóban kilátogat a magyar stadionokba.

A magyar csapat még vasárnap este érkezett meg Varsóba, ahonnan kétórás buszozást követően jutott el a keddi mérkőzésnek otthont adó Lublinba – írja beszámolójában az MLSZ honlapja.

Michael Boris, a magyar válogatott szövetségi edzője hétfőn már edzést vezényelt a jövő évi U21-es Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgáló,

minden igényt kielégítő 15 ezres lublini stadionban.

A lengyelek nagyon készülnek, hogy jó házigazdái legyenek a tornának. A figyelmességük odáig terjed, hogy a stadion kivetítőjén köszöntötték az edzésre érkező vendégeket, és még labdaszedők is voltak – nem úgy, mint a franciaországi Eb tréningjein.

Baráti fogadtatást kaptak a magyar fiatalok Lublinban Forrás: mlsz.hu

A lengyel és a magyar szövetség között hagyományosan jó a kapcsolat, az elmúlt években pedig számos magyar futballista igazolt a lengyel élvonalba, az Ekstraklasába.

"Nem véletlen a készülődés, Lengyelországban az emberek megőrülnek a fociért, és a szövetség is egyre profibban működik. Ami tanulható a labdarúgásból és annak szervezéséből, azt megpróbáljuk megvalósítani.

A két ország labdarúgásának kapcsolata egyre szorosabb, sok a magyar légiós az Ekstraklasában is. Biztos vagyok benne, hogy a lelátón számos játékosmegfigyelő is helyet foglal majd a klubok képviselői mellett. Ráadásul minden ehhez hasonló, rangos esemény kiváló tapasztalat a jövő évi U21-es Eb rendezése előtt" – idézi az Mlsz.hu a lengyel válogatott csapatmenedzserét.

A lublini stadion, tréningező magyar játékosok és a szokatlan Eb-labdák Forrás: mlsz.hu

A mieink már azokkal a labdával gyakoroltak, amelyekkel a jövő évi Eb-n is találkozhatnak – magyar csapat egyelőre két fordulóval a selejtező csoportkörének vége előtt a negyedik helyen áll.

– mondta róla Szilvási Péter, a Debrecen és az U21-es válogatott középső védője, míg Andrusch József, a csapat kapusedzője dicsérte a labdát, mondván, nem szitál, nem repül összevissza, így aztán nem kergeti őrületbe a kapusokat.

A magyar válogatott kedden már nem tart edzést, közös séta, majd egy utolsó megbeszélés szerepel a programban a 17.30-kor kezdődő felkészülési meccs előtt.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Horváth Dániel (Győri ETO).

Védők: Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Forgács Dávid (Ancona), Lenzsér Bence (Paks), Polgár Kristóf (Szombathelyi Haladás), Osváth Attila (Vasas), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas), Tamás Krisztián (Spezia).

Középpályások és csatárok: Cseke Benjámin (Újpest), Géresi Krisztián (Videoton FC), Madarász Márk (Gyirmót FC Győr), Márkvárt Dávid (PFLA), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Varga Szabolcs (MTK), Zsótér Donát (Budapest Honvéd).
nyomtatás