Bernd Storck: Nyerni akartunk, de nem voltunk elég jók

Kleinheisler László; Szalai Ádám
Tórshavn, 2016. szeptember 6. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen Kleinheisler László (b) és a feröeri Frodi Benjaminsen a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzésen a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szerint néhány játékosa még nem kapta el a ritmust a szezon elején, ezért játszott gyengén a magyar csapat. Nagy Ádám a kreativitást hiányolta a Feröeren 0-0-ra végző válogatottból, Gulácsi Péter szerint a szél a futball legnagyobb ellensége. 

„Öt perccel a vége előtt megnyerhettük volna a meccset, de nem volt szerencsénk, és valljuk be, nem is játszottunk jól.

aminek az az oka, hogy a szezon elején járunk. Vannak néhányan, akik még csak edzettek, nem játszottak meccset” – értékelt az M4-nek Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitány.

„Sok teendőnk van még – tette hozzá a német kapitány, aki már a következő, Svájc elleni mérkőzésről is szót ejtett. – A következő meccseken már jobbak leszünk, addigra sok meccs lesz a játékosok lábában. Svájc ellen egy másik meccs lesz.”

Megszenvedtünk a feröeriek masszív játékával Forrás: MTI/Mlsz/Baricsa Gábor

„Jó lett volna nyerni, de ma nem voltunk elég jók” – zárta az értékelését Storck.

Rossz döntéseket hoztunk

Nagy Ádám, a Bologna középpályása a kreativitást hiányolta a támadójátékunkból. „Szomorúak vagyunk, de itt nagyon sok csapat meg fog küzdeni az egy pontért is. Azt kaptuk tőlük, amit vártunk, nagyon kompakt volt Feröer. Volt néhány felesleges labdavesztés, amiből megkontráztak minket,

Kicsit kreatívabbnak kellett volna lennünk a támadóharmadban.”

Egy bármilyen ronda gól elég lett volna Forrás: MTI/Mlsz/Baricsa Gábor

Az ellenfelet dicsérte Gulácsi Péter is. „A meccs előtt is mondtuk, hogy nem lehet legyinteni erre a feröeri csapatra. Domináltunk, megpróbáltunk focizni, ami ilyen körülmények között nem könnyű, de felvállaltuk a játékunkat. Kontrákból voltak veszélyesek, mi helyenként jól játszottunk, a végén nyerhettünk volna, de sajnos nem sikerült.”

„A nagy szél a futball legnagyobb ellensége, de az ellenfélnek is ugyanúgy fújt, erre nem foghatunk semmit” – tette hozzá Gulácsi.

„Kell a bravúr, eddig is kellett, ezután is ugyanúgy kelleni fog. Svájc megnyerte az első meccsét, de

– tekintett előre a Leipzig kapusa.