Vágólapra másolva!
Románia döntetlennel kezdte a vb-selejtezőket, miután hazai pályán 1-1-et játszott Montenegróval. Pedig a végén kaptak egy óriási esélyt a románok.

Az Európa-bajnokságon a későbbi döntős franciákkal egy csoportban szerepeltek a románok, akik mindössze egy pontot szereztek, így utolsóként zártak. Anghel Iordanescu kapitány bele is bukott a rossz szereplésbe, és őt a német Christoph Daum váltotta, aki azt ígérte, hogy kivezeti a csapatot az oroszországi vébére.

A 85. percben született meg a meccs első gólja

Ehhez képest csalódás a mostani döntetlen, főleg, hogy a hazaiak a kolozsvári meccsen a 85. percben szerezték meg a vezetést a csereként beállt Adrian Popa révén, és mégsem tudták megtartani az előnyt, mert Stevan Jovetic fejesből egyenlített.

A románok még így is győzhettek volna, az egyik montenegrói ugyanis akkora rössel ment a labdáért, hogy arcon fejelte ellenfelét, de a megítélt büntetőt Nicolae Stanciu a kapu fölé lőtte.

A montenegróiaknál

a korábbi Videoton-kapus, Mladen Bozovic védett,

aki több bravúrt is bemutatott. A csoportban a románokon és Montenegrón kívül Dánia, Örményország, Lengyelország és Kazahsztán.