Még az edző sem tudja, kit játszathat a vb-selejtezőn

Albert Bunjaki, Fanol Perdedaj, Koszovó, foci
Kosovo coach Albert Bunjaki gives instructions to player Fanol Perdedaj (r) during the international soccer match between Kosovo and Faroe Islands at Frankfurter Volksbank-Stadion in Frankfurt (Main), Germany, 3 June 2016. In May 2016, Kosovo became the 55th member of UEFA, resulting in protests in Serbia. PHOTO: FRANK RUMPENHORST/dpa
Vágólapra másolva!
Furcsa helyzetben van a koszovói labdarúgó-válogatott, amely története első tétmérkőzésére készül, de még Albert Bunjaki szövetségi kapitány sem tudja, hogy a keretéből kire számíthat. A FIFA ugyanis még nem minden játékos esetében mondta ki a döntő szót.

A problémát az okozza, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség iránymutatása szerint egy nemzeti csapatban sem léphetnek pályára olyanok, akik más válogatottban már játszottak tétmérkőzést.

Koszovó azonban új ország a futballtérképen, és korábban hasonló esetekben akadtak kivételek, ebben bízik a koszovói szövetség is. Albert Bunjaki szövetségi kapitány finnországi keretében akadnak olyanok, akiknek a szereplésére már rábólintott a FIFA, hatan azonban még mindig arra várnak, hogy a szövetség áldását adja, és szerepelhessenek a hétfő esti, turkui összecsapáson.

Albert Bunjaki kapitány az 1860 Münchenben szereplő Fanol Perdedajra számíthat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

„Az utolsó edzésünk nagyon jól sikerült, a játékosaim motiváltak és felkészültek. Az egyetlen zavaró tényező, hogy nem tudom, vajon hat játékosomra számíthatok-e" – nyilatkozta Bunjaki.

Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb, kétszeres albán válogatott), Valon Berisha (Salzburg, 19-szeres norvég válogatott), Alban Meha (al-Nasszr, hétszeres albán válogatott), Herolind Shala (Kasimpasa, 5-szörös albán válogatott), Milot Rashica (Vitesse, kétszeres albán válogatott) és Samir Ujkani (Pisa, 20-szoros albán válogatott) reméli, pályára léphet hétfőn.

Ukrajna-Koszovó Bulgáriában

Október 9-én Bulgáriában rendezik meg az Ukrajna-Koszovó világbajnoki selejtezőt, a kijevi kormány ugyanis nem ismeri el a koszovóiak függetlenségét, és a hazaiak félnek az ukrán szurkolók reakciójától.