Storck már kitalálta a kezdőcsapatot

foci, magyar válogatott, Bernd Storck szövetségi kapitány
Budapest, 2016. augusztus 24. Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerettagjainak fizikai felmérésén a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai pályáján 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Nehéz mérkőzésre számít Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn, ahol a három pont megszerzése a cél.

A magyar együttes szakvezetője vasárnap kora délután, az elutazás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagy kihívásnak tekinti csapata számára, hogy kiharcolja a részvételt a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

"Az Európa-bajnokság lezárult, most már a jövőbe kell tekinteni, a világbajnoki selejtezőkre.

- fogalmazott a német szakember, aki dicsérte a feröeri csapatot, amellyel a közelmúltban, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban kétszer is megmérkőzött a magyar válogatott.

A szigetországiakat az izlandiakhoz hasonlította, szerinte bár nincsenek náluk nagy nevek, de egységes csapatuk van, és emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi kvalifikáció során kétszer is legyőzték Görögországot. Storck kiemelte: rendkívül fontos, hogy a magyar válogatott jó rajtot vegyen.

Voltak sérültek

Úgy érzi, Feröeren az vezethet sikerre, ha a magyar együttes óvatosan, egységes csapatként, az elejétől a végéig nagyon koncentráltan, csak a keddi mérkőzésre figyelve játszik. Elismerte, néhány játékos sérüléssel bajlódott a keretből, de megnyugtatta az értük aggódókat, hogy már jó állapotban vannak. Nem árulta el, ki lesz a kapus, de azt mondta, a fejében már megszületett a döntés erről. Végül arra kérte a szurkolókat, hogy támogassák a csapatot.

Nagy Ádám, a Bologna játékosa elmondta, bár kisebb térdproblémával érkezett az edzőtáborba, ezt nem nevezné sérülésnek, inkább fáradásnak, most már százszázalékosnak érzi magát.

Hozzátette: bár még van bennük egy kis keserűség amiatt, hogy a nyolcaddöntőben kiestek, de mivel összességében nagyon jól szerepeltek az Európa-bajnokságon, ezért az edzőtáborban a hangulatra nem lehetett panasz. Kifejtette, a felkészülésükben most speciális volt, hogy végig műfüvön gyakoroltak.

"Örültünk neki, mert így napról napra azt kaptuk vissza, amire kedden Feröeren számíthatunk. Ugyanakkor a műfű többet kivesz az emberből, jobban megfogja a lábakat, igénybe veszi az ízületeket,

de ezt nem fogjuk mentségként használni"

- jelentette ki a középpályás, aki boldog, mert úgy érzi, jó helyre került Olaszországban.

Hozzátette: az ottani bajnokságban gyorsabban kell gondolkodni a pályán, ugyanakkor nem hiszi, hogy annak a néhány éles mérkőzésnek a hatása, ami a lábában van, már most jelentkezni fog a játékában.

A Feröer-szigetek–Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.