Nem szeretne luxusfocista lenni a magyar válogatottban

Bognár István Diósgyőr válogatott
Telki, 2016. augusztus 26. Bognár István a magyar labdarúgó-válogatott U21-esek ellen vívott felkészülési mérkőzése után tartott sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2016. augusztus 26-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A diósgyőri Bognár István a leginkább nehéz helyzetből szeret gólpasszt adni, ám a védekezésére is odafigyel, hogy hasznos tagja lehessen a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőre készülő magyar fociválogatottnak.

"Két szép győzelemmel nyitottuk a szezont a Diósgyőrrel, de aztán sajnos megtört a lendület, és gödörbe kerültünk, zsinórban jöttek a vereségek – igaz, egyre szűkebben. Az utolsó meccsünkön aztán végre sikerült újabb pontot szereznünk, éppen a listavezető Vasas ellen, remélem, ez megadja a lökést a folytatáshoz" - nyilatkozta az MLSZ.hu-nak az egykori ötvenszeres válogatott középpályás Bognár György fia.

Bognár István ígéri, azon lesz, hogy a lehető legtöbb inspirációt gyűjtse be a válogatottnál. "Érzelmileg és szakmailag is szeretnék minél többet magamba szívni ebből a környezetből. Bízom benne, hogy Elek Ákossal közösen magunkkal tudjuk vinni ezt a hangulatot a Diósgyőrhöz is" – mondta a 25 éves irányító, aki

csak titkon remélte, hogy ott lehet majd a válogatott idei első vb-selejtezőjén.

"Egyelőre a kerettagságnál járok, fel kell készülnöm arra, hogy csak fokozatosan vezet út a csapatba" - mondta ezzel kapcsolatosan.

Idén már három gólt szerzett az NB I-ben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bognár szerencsésnek tartja magát, mert olyan poszton játszik, ahol a megoldásaival nyomot tud hagyni a szurkolókban és a szakemberekben. A célja legalábbis is ez. "Diósgyőrben és a válogatottban is a 8-as, 10-es poszton futballozok. Ez lehetőséget ad a látványos megoldásokra, gólokra, gólpasszokra. Nekem ezt az esélyt kell megragadnom, hogy kitűnjek a mezőnyből. Emellett persze az is fontos, hogy ne váljak luxusjátékossá a csapat számára, nekem is ki kell vennem a részem a védekezésből" - fogalmazott a technikás támadó, aki úgy érzi, az elmúlt egy évben védekezésben is sokat fejlődött.

"Bernd Storck elsősorban azt várja tőlem, hogy zárjam a területeket, blokkoljam a passzsávokat, de megvívom a fizikai párharcokat is. Támadni persze jobban szeretek,

Azért a gólszerzés sem utolsó dolog" – mosolyodott el Bognár, aki idén már háromszor is betalált az őszi szezonban.

Az Újpest elleni bajnokin Forrás: MTI/Vajda János

Reméli, hogy kedden 20.45-kor hamar vezetéshez jut a válogatott. "Fel kell készülnünk a kinti körülményekre.

Dominálnunk kell a meccset, és lehetőség szerint minél előbb megszerezni a vezetést, mert akkor egy sokkal nyugodtabb meccset tudunk játszani. Hiszek abban, hogy kombinatív játékkal, ötletességgel, a taktika fegyelmezett betartásával és egy-egy egyéni villanásnak köszönhetően meg tudjuk nyerni az első vb-selejtezőnket."

A B csoport keddi mérkőzései (kezdés: 20.45):
Feröer-Szigetek - Magyarország
Andorra–Lettország
Svájc–Portugália