Vágólapra másolva!
17 évesen debütált az olasz válogatottban a Milan csodakapusa, Gianluigi Donnarumma, de sok öröme nem volt a meccsben, alázós gólt kapott, és a franciák 3-1-re nyertek. Otthon kapott ki Hollandia és Belgium is.

Európa az első vb-selejtezőkre készül, a csütörtöki barátságos meccseken több meglepetés is született. Hollandia például kikapott Görögországról Eindhovenben, az olaszok 17 éves csodakapusa, a válogatottban most debütált Gianluigi Donnarumma jancsiszögből kapott gólt. A Milan kapusa a második félidőben állt be, a megalázó gólt 35 perc játék után kapta, a csapata pedig 3-1-es zakót könyvelhetett el hazai pályán. Ugyancsak ezen a meccsen mutatkozott be nemzetközi színtéren a videobíró, éppen a Donnarummának gólt lövő Layvin Kurzawa kezezését ellenőrizték vele.

Szintén otthon kaptak ki a Belgák, őket az Eb-n igencsak halovány spanyolok hűtötték le David Silva duplájával. Egyetlen csapat nyert hazai pályán: Portugália, Gibraltár ellen. Nani duplázott, majd hat perc alatt lőttek hármat a hazaiak, az utolsó gólt a belső védő Pepe jegyezte.

Barátságos meccsek:
Hollandia-Görögország 1-2
gól: Wijnaldum (14.), ill. Mitroglu (29.), Gianniotasz (74.)

Belgium-Spanyolország 0-2
gól: David Silva (34. és 62., a második 11-es)

Olaszország-Franciaország 1-3
gól: Pellé (21.), ill. Martial (17.), Giroud (28.), Kurzawa (81.)

Donnarumma alázása 4:45-nél a videón:

Portugália-Gibraltár 5-0
gól: Nani (27. és 55.), Joao Cancelo (73.), Bernardo Silva (76.), Pepe (79.)