Társoldalunk:

Messi felépült, játszhat a rangadón

2016.09.01. 09:51

Lionel Messi sérülése rendbe jött, így pályára léphet magyar idő szerint péntek hajnalban az uruguayiak elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn.

„Jól van, nincs semmi baja, normálisan edzett – jelentette ki Edgardo Bauza, az argentin válogatott szövetségi kapitánya. – Kemény mérkőzésre számítunk, szükségünk lesz rá.”

A támadó klubja, az FC Barcelona a hét elején jelezte: a játékos bal combjában a közelítőizom nincs teljesen rendben, de így is csatlakozhat az argentin kerethez, és majd a javulás mértékétől függ, hogy pályára léphet-e.

Szinte teljesen felépült sérülésébőlForrás: Twitter

A 29 éves Messi június végén – a Copa America döntőjének elvesztése után - lemondta a válogatottságot, de három hete meggondolta magát, miután Barcelonában egyeztetett az új szövetségi kapitánnyal, a lemondott Gerardo Martino helyére kinevezett Bauzával.

Az argentinok – akik a 2018-as oroszországi vb dél-amerikai selejtezősorozatában hat forduló után a harmadik helyen állnak – Mendozában játszanak az uruguayiakkal, majd kedden, idegenben a venezuelaiakkal.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.