Guardiola rendet vágott az utolsó napon

Pep Guardiola, foci
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola throws the ball back from the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on August 28, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Négy játékosától is megszabadult a Manchester City labdarúgócsapata a nyári átigazolási szezon utolsó napján, egy évre kölcsönbe távozott Joe Hart, Wilfried Bony, Samir Nasri és Eliaquim Mangala. A Werder Bremen olimpiai bronzérmes középpályást, Serge Gnabryt vett az Arsenaltól. Az utolsó nap legizgalmasabb átigazolásai.

Pep Guardiola egyszerű módszert választott annak érdekében, hogy ne legyen túl sok játékosa a 2016-17-.es szezonra, az átigazolási időszak utolsó napján ugyanis négy labdarúgótól is megszabadult.

Az már ismert volt, hogy a Manchester City az olasz élvonalban szereplő Torinónak kölcsönadja a válogatott kapust, Joe Hartot, akit aztán még hárman követtek.

Pep Guardiola Forrás: AFP/Oli Scarff

A 27 éves, 44-szeres elefántcsontparti válogatott csatárt, Wilfried Bonyt a Stoke City egy szezonra kölcsönözte ki.

"Bony megszerzése nem okozott nagy fejtörést, hiszen ismeri a Premier League-et és rengeteg gólt szerzett már. Erős, gyors és remek fizikai adottságai vannak. Kétségkívül sokat tud segíteni nekünk, hiszen technikás és remekül fejezi be a támadásokat" - méltatta Mark Hughes vezetőedző a csatárt. A klub egyébként megszerezte a Porto holland válogatott védőjét, Bruno Martins Indit is.

Samir Nasri a Sevillához került kölcsönbe egy szezonra, a 29 éves francia válogatott középpályás 2011-ben az Arsenaltól igazolt Manchesterbe, ahol két angol bajnoki címet is szerzett. Tavaly sérülések miatt mindössze négy mérkőzésen volt kezdő, de vasárnap játszott a West Ham United ellen 3-1-re megnyert bajnokin, a klub színeiben ekkor lépett 176. alkalommal pályára.

A másik francia válogatott játékos, Eliaquim Mangala a Valenciáé lett, az ő feladata az Arsenalhoz igazolt világbajnok német Shkodran Mustafi pótlása lesz.

Bombameglepetés a Chelsea-től

Az átigazolási időszak utolsó napján a Chelsea okozta a legnagyobb meglepetést azzal, hogy visszavásárolta a két éve Párizsba eladott David Luizt.

A klub szerződtette a Fiorentina spanyol balbekkjét, Marcos Alonsót is, aki öt évre írt alá. az angolok ugyanakkor szezononként öt millió euróért 2019-ig kölcsönadták a kolumbiai Juan Cuadradót a Juventusnak.

A Glasgow Rangers egyéves szerződést kötött az Arsenal és az Aston Villa korábbi, 57-szeres svájci válogatott védőjével, Philippe Senderosszal, aki Joey Barton, Niko Kranjcar, Matt Crooks, Josh Windass, Matt Gilks, Clint Hill, Jordan Rossiter, Lee Hodson, Joe Dodoo és Joe Garner mellett már a 11. új szerzemény a kót élvonal újoncánál.

Arsenaltól a Werder Bremenhez

A Werder Bremenben folytatja pályafutását az Arsenal olimpiai ezüstérmes német középpályása, Serge Gnabry. A német klub sajtóértesülések szerint hatmillió euró körüli összeget fizetett a 21 éves játékosért, akit korábban Dárdai Pál, a Hertha edzője is kinézett magának

Gnabry 2011-ben, mindössze 16 évesen a Stuttgarttól került az Arsenalhoz, ám a londoniak színeiben mindössze tíz bajnokin kapott lehetőséget, az előző szezont pedig kölcsönben a West Bromwich Albionnál töltötte.

Gulácsiék erősítettek

A Schalke egy évre kölcsönvette az Európa Liga-címvédő Sevilla 56-szoros ukrán válogatott csatárát, Jevgen Konopljankát, akinek szerződésében állítólag szerepel a végleges kivásárlásra vonatkozó opció is.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt klubja az RB Leipzig a Bayer Leverkusentől szerződtetett védőt, a 24 éves, 20-szoros görög válogatott Kirjakosz Papadopulosz személyében.

Balotelli a Nice-nél folytatja

Mario Balotelli a Liverpooltól a Nice labdarúgócsapatához szerződött. A nizzai klub elnöke, Jean-Pierre Rivere szerdán elmondta, az együttesnél bíznak benne, hogy a 26 éves olasz csatár náluk újra örömét leli majd a futballban és segítségére lesz a gárdának.

Az Internazionaléban és a Manchester Cityben is szerepelt Balotelli két éve igazolt a Liverpoolhoz, ám teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, s elsősorban botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. Az angol együttes a legutóbbi szezonban kölcsönadta az AC Milannak, ám korábbi sikerei helyszínén is gyengén teljesített.