Elege lett a menedzserekből a magyar foci nagy reménységének

Mervó Bence; Pak Csol Szol akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása labda labdarúgó sportoló SZEMÉLY TÁRGY
New Plymouth, 2015. június 1. Mervó Bence (j) és az észak-koreai Pak Csol Szol az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június elsején. (MTI/EPA/Dean Pemberton)
Vágólapra másolva!
Mervó Bence, a tavalyi U20-as vb társgólkirálya saját sportszervező céget hozott létre, mert elege lett azokból a menedzserekből, akik csak a játékoseladásra koncentráltak, és nem a focisták fejlődésével törődtek. És újabb egy évig a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatánál marad kölcsönbe.

Mervó Bence a svájci Sion futballistája, de már tavasszal is az Ekstraklasában szereplő Slask Wroclawban futballozott, ahol három gólt is szerzett. A tavalyi új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirálya folyamatos fejlődésének érdekében pénteken egy évvel meghosszabbította lengyelországi kölcsönszerződését.

Mervó elmondta, voltak kérői Anglia mellett Olasz- és Németországból, valamint cseh és holland csapatok is szívesen látták volna, azonban a legjobb jövőképet Wroclawban vázolták fel számára. Mariusz Rumak vezetőedző a játékos korának megfelelő fejlesztési tervet dolgozott ki, és hosszú távon is számít a magyar csatárra.

Még egyszer a brazilok ellen

„2015. június 4-én, Új-Zélandon, az U20-as válogatott színeiben a nyolcadik percben gólt szereztem Brazília ellen. Akkor elhatároztam, hogy egyszer a felnőtt válogatott színeiben is gólt szeretnék lőni Brazíliának, és

egy győztes csapattal lemenni a mérkőzés után a pályáról

– fogalmazott céljairól Mervó. – Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el.”

A csatár nehéz időszakon van túl, voltak sérülései, amelyek hátráltatták, és

„Nagyon várom az első kezdőrúgást, és ha nem is a nyolcadik percben, ahogy a brazilok ellen sikerült, de a lehető leghamarabb szeretném berúgni az első gólomat, hogy utána jó néhány kövesse” – tett idény eleji fogadalmat Mervó Bence.

Mervó Bence (9-es mezben) nem szeretne csak egy nagy ígéret maradni Forrás: MTI/EPA/SNPA/Dean Pemberton

A focista a szerződés hosszabbításával egy időben bejelentette, hogy családjával és barátaival saját sportszervező céget alapított, amelyik a jövőben az ügyeit hivatott intézni.

Társadalmi cél

„Nekem legalább olyan fontos, hogyan jövök ki majd sok év múlva a professzionális fociéletből, mint a pályafutásom legeleje.

ezért kellett lépnem. Nekem olyan háttér, „csapat" kellett, amely erre is figyel” – fogalmazott Mervó, aki társadalmi feladatának tekinti a cégalapítást.

Szeretné hozzásegíteni a magyar focit egy jóval modernebb, fejlettebb mindennapi működéshez, ahol a játékosokra a sportmenedzserek nem eladható áruként tekintenek, hanem olyan sportolónak tekintik őket, akinek hosszú távú tervei vannak a labdarúgópályán kívül is.