Vágólapra másolva!
Csak egyetlen olyan futballklub van a világon, amely az AC/DC zenéjére vonul ki a pályára, drukkerei pedig kalózzászlót lengetnek a lelátón. A német St. Pauli igazi kultikus egyesület, amelynek világszerte rengeteg rajongója van, mivel a profi labdarúgásban is meg tudott őrizni valamit lázadó szelleméből. Ezt bizonyítja a frissen elkészült öltözőfolyosó is. 

Az egyik német marketingügynökség, az UFA felmérése szerint a St. Paulinak világszerte 11 millió szurkolója van (különösen jó a kapcsolat a Celtic fanatikusaival), és az egyesület évente 5,5 millió euró értékben ad el ajándéktárgyakat, a híres fekete halálfejes zászlótól kezdve a mezekig és egyéb árukig.

Az FC St. Pauli új öltözőfolyósója Forrás: FC St. Pauli


Ezt az imidzset erősíti tovább a klub, amikor már az öltözőfolyóson és a játékoskijáróban pokoli hangulatot teremt az ellenfelek számára.

Üdv a pokolban! Forrás: FC St. Pauli

"A St. Pauli egy életstílus. Nem olyan klub vagyunk, amelyik pénzt akar, csak szeretjük a futballt" –mondta korábban az egyik fanatikus a klubról.

FC St. Pauli mindhalálig! Forrás: FC St. Pauli


Nemcsak az öltözőfolyosó, de a játékoskijáró is félelmetesre sikerült.

A hazai pálya előnye Forrás: FC St. Pauli

Az FC St. Pauli a német Bundesliga másodosztályában kezdi meg a következő szezonját, a nyitó fordulóban az első osztályból kiesett Stuttgarthoz utazik majd, a hazai pálya pedig augusztus 18-án az Eintracht Braunschweig ellen debütálhat majd.