Fordulatos döntetlennel nyitották az újoncok az NB I-et

Mezőkövesd, 2016. július 16. A gyirmóti Lengyel Dániel (b) és a mezőkövesdi Marek Strestik a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Gyirmót FC mérkőzésen Mezőkövesden 2016. július 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A másodosztályból feljutott két csapat, a Mezőkövesd és a Gyirmót mérkőzésén 2-2-es döntetlen születet a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának első mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 2-2 (1-0)
Mezőkövesd, 2548 néző, v.: Vad II

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Vári, Szeles, Devecseri, Fótyik - Egerszegi, Nicorec, Orosz M. (Baracskai, 64.) - Bacelic-Grgic (Tóth B., 55.), Sós (Pauljevic, 78.), Strestík

Gyirmót FC: Sebők - Szekeres, Balogh, Présinger, Lengyel - Vass, Kiss, Madarász, Filkor (Máté, 60.) - Simon An. (Simon At., 84.), Szegi (Nagy O., 71.)
gólszerzők: Strestík (23., 88.), illetve Lengyel (67.), Vass (86.)
sárga lap: Devecseri (64.), illetve Szegi (44.), Nagy O. (83.)

A Mezőkövesd története második, míg a Gyirmót első idényét kezdte az élvonalban.

A két csapat az elmúlt szezonban még a másodosztályban harcolt egymással, és akkor mindkét alkalommal a végül a bajnokságot is megnyerő dunántúliak nyertek 2-1-re.

Lengyel Dániel (23) egy, Marek Strestik két gólt szerzett az idénynyitón Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Mezőkövesd azonnal támadólag lépett fel, és bár nagy helyzeteket nem dolgozott ki, egyértelműen fölényben futballozott. A 23. percben góllá érett a mezőnyfölény, az egyik nyári szerzemény, Marek Strestík debütált góllal új csapatában.

Fordulás után fordulat

A fordulást követően a Gyirmót ragadta magához a kezdeményezést, a Mezőkövesd inkább a védekezésre koncentrált. A vendégek előtt egyre több lehetőség adódott, és a 67. percben egy szöglet után sikerült is egyenlíteniük.

Ezt követően a Gyirmót még inkább lendületbe jött, és három perccel a rendes játékidő vége előtt a vezetést is megszerezte, miután Devecseri Szilárd hibáját kihasználva

a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa, Vass Patrik fejelte át a labdát

a kapujából kifutó Dombó fölött.

Sokáig azonban nem örülhetett Urbányi István együttese, mivel a Mezőkövesd a duplázó Strestík révén egy percen belül egyenlített.