400 milliót utalt a klubja Dzsudzsáknak

Dzsudzsák Balázs fényképez Ferihegyi repülőtér HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY mobiltelefon MŰSZAKI ESZKÖZ repülőgép sportoló SZEMÉLY TÁRGY utasszállító
Budapest, 2016. június 7. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, a magyar labdarúgó-válogatott tagja indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján 2016. június 7-én. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Bursaspor hétfőn kifizette a magyar játékos felé fennálló adósságát, így már nincs akadálya a távozásának. Már csak vevőt kell találni. 

A Bursasporda Bugün nevű oldal információi szerint a Bursaspor hétfőn 1 millió 320 ezer eurót (kb. 414 millió forint) utalt át Dzsudzsák Balázsnak, kiegyenlítve a játékos felé fennálló tartozását.

Az oldal szerint az összeg közel egynegyedét,

350 ezer eurót a klub elnöke, Ali Ay a saját vagyonából fizette ki.

Amennyiben ezt a klub nem tette volna meg, akkor a magyar szélső felbonthatta volna a szerződését, és ez esetben ingyen távozhatott volna a csapattól.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Bursaspor már a szezon végén közölte, hogy hajlandó eladni Dzsudzsákot, aki a törökországi terrorveszélyre hivatkozva maga is bejelentette az Eb alatt, hogy távozni kíván a klubtól.

A múlt héten az Origo is megírta, hogy a Bundesligában szereplő Schalke 04 vinné a szélsőt, azonban Christian Heidel klubmenedzser a Kickernek úgy nyilatkozott, hogy

még tárgyalás sem volt Dzsudzsákról a Bursasporral, nemhogy megegyezés.

Dzsudzsák tavaly nyáron a Dinamo Moszkvától érkezett a Bursasporhoz, de nem tudott meghatározó játékossá válni a csapatban, ahol csupán 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és csak három gólt szerzett.