Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes Legia Warszawa ezúttal nem bírt a kupadöntőben tavasszal legyőzött Lech Poznannal, amelyik jó játékkal 4-1-re nyerte az idénynyitó Szuperkupa-döntőt.

Mindkét csapat az Európa-bajnokságot megjárt játékosai nélkül állt ki, így a Lechben nem volt ott a védő Kádár Tamás (Lovrencsics Gergő pedig már elhagyta a klubot, és aláírt a Ferencvároshoz), a varsóiakntól pedig hiányzott az előző idény lengyel gólkirálya, Nikolics Nemanja.

Rossz főpróba

Az előző bajnokságot a csalódást jelentő hetedik helyen záró Lech azért kevésbé volt tartalékos, mint a fővárosiak kispadján ezzel a meccsel debütáló albán tréner, Besnik Hasi gárdája, és ez a mérkőzésen is megmutatkozott.

Habár szünetre még 1-1-es állással vonultak a felek (Makuszewski góljára Guilherme válaszolt),

a második félidőben már csak a Poznan szerzett gólt,

méghozzá hármat is. A dán Lasse Nielsen mellett a kölcsönből visszatérő Dariusz Formella duplázott a lefújás előtti percekben.

A Legia edzőjének lesz dolga bőven a következő egy hétben, amikor már számíthat az Eb-n járt játékosaira is, a csapat ugyanis jövő héten kedden már Mostarban lép pályára BL-selejtezőn a Zrinjski vendégeként.

Lengyel Szuperkupa

Legia Warszawa – Lech Poznan 1:4 (1:1)
G.: Guilherme 36., ill. Makuszewski 22., Lasse Nielsen 65., Formella 90., 93.