Továbbjutott az MTK az Európa Ligában

Bese Barnabás, foci
Lyon, 2016. június 22. Bese Barnabás (b) és a portugál Eliseu a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest 2-0-ra legyőzte csütörtökön a kazah Aktobe csapatát a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3-1-es összesítéssel továbbjutott.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
MTK Budapest-Aktobe (kazah) 2-0 (1-0)
Gyirmót, 600 néző, v.: Nyikolaj Jordanov (bolgár)
gólszerzők: Nikac (7.), Bese (84.)

MTK Budapest: Hegedüs L. - Bese, Baki, Grgic, Poór - Gera D., Vass Á., Kanta J. (Jakab, 90.), Szatmári L. (Borbély, 62.) - Torghelle, Nikac (Hrepka, 83.)

Továbbjutott: az MTK, 3-1-es összesítéssel.

A magyar bajnokság negyedik helyezettjének első gólját Darko Nikac szerezte a 7. percben, míg a végeredményt az Európa-bajnokságon is szerepelt Bese Barnabás állította be a 84. percben. A találkozót Gyirmóton rendezték, mivel az MTK új stadionja még nem készült el.

Bese Barnabás gólt szerzett az MTK-ban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 2003 nyara, azaz sorozatban hat vesztes európai kupapárharc után továbbjutott kék-fehérek a második körben az azeri Gabala együttesével találkoznak, amely egy-egy győzelemmel és vereséggel, 6-3-as összesítéssel búcsúztatta a grúz Szamtredia gárdáját. Az MTK jövő hét csütörtökön hazai pályán kezd, majd egy héttel később idegenben lesz a visszavágó.

A harmadik forduló sorsolását jövő hét pénteken tartják Nyonban.