Vágólapra másolva!
Dárdai Pál az előző idényben kétszer is úgy döntött, hogy legidősebb fiát, az U17-esekkel készülő Palkót behívja a nagycsapathoz, hogy szokja az edzések légkörét. A Schwedt 02 elleni felkészülési mérkőzésen a fiatal labdarúgó a pályán is megkapta a lehetőséget a Herthában.

Dárdai Pál három részre osztotta a meccset, az 1–30., a 31–60. és a 61–90. perc között különböző felállásban lépett pályára a berlini együttes a hatodosztályú Schwedt 02 ellen - számolt be a Hertha hivatalos weboldala.

A 61. percben a pályára lépett ifj. Dárdai Pál is, így

életében először szerepelt a Hertha nagycsapatában.

Dárdai legidősebb fiának nem ment rosszul a játék, a 79. percben gólpasszt is adott (a videón 4:53-tól látható).

A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitánytól májusban egy berlini edzés után megkérdeztük, mennyire fontos számára, hogy mindhárom fia focizik.

Dárdai Pál tavaly megmentette a kieséstől a Herthát, idén pedig Európa Liga-selejtezős csapatot csinált belőle Fotó: Polyák Attila - Origo

„Palkónak már kiemelt szerződése van az U17-eseknél, Marci most írt alá a Herthánál, csapatkapitány az U14-ben és a tartományi válogatottban is, Bence az U11-ben van U10-es létére, és minden hétvégén vagy úgy jön haza, hogy gólkirály, vagy a legjobb játékos az idősebb korosztályban. A múltkor akkora kupát hozott haza, hogy alig bírta el, mondom neki, add csak, leszedjük a táblát, jó lesz szaloncukros tálnak, erre ő nevetve, »ne szórakozz velem, apa«.

A Hertha a meccs után a Berlin melletti Bad Saarow-i edzőtábor felé vette az irányt.