Vágólapra másolva!
Nem tudják megemészteni a drukkerek, hogy a labdarúgó-válogatott ötszörös aranylabdása, Lionel Messi a Chile elleni elveszített Copa América-döntő után azt mondta, nem szeretne többet argentin mezben futballozni.

Hiába zuhogott az eső, több ezer argentin drukker összegyűlt a Buenos Aires-i Obeliszk mellett, hogy Lionel Messit rábírják, ne vonuljon vissza a válogatottól.

"Azt hiszem, ez ennyi volt. Befejeztem, nem leszek többé a csapat tagja" - mondta könnyeivel küszködve a Barcelona ásza, miután Argentína elveszítette a Copa América döntőjét Chilével szemben. Messi mondjuk nem hibáztathatja a többieket, hiszen elrontotta a saját tizenegyesét.

Esernyőben tüntettek Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mariano Sanchez

Az viszont nem csoda, hogy rendkívül szomorú volt a mostani finálé után, hiszen az aranymeccseken mintha meg lenne átkozva a válogatottal. Korábban 2007-ben és 2015-ben is ezüstéremmel próbálták vigasztalni Messit a Copa-döntő után, ezen kívül a 2014-es vb-döntőben is be kellett érnie a második hellyel.

A drukkerek nem akarják elhinni, hogy visszavonult a válogatottságtól. „Azt mondják,

Mi most ezt élvezhetjük, hálásnak kell lennünk, hogy éppen most élünk” - mondta egy szurkoló, Santiago Bordero a 70 méter magas Obeliszk tövében.

Az Obeliszk mellett általában a sikereket ünneplik a drukkerek, most innen üzentek MessinekForrás: Origomiddleon21721448


Messit azóta több közéleti személyiség is megpróbálta rábírni a maradásra, az államelnök Mauricio Macrin mellett Diego Maradona is megszólalt az ügy érdekében.

„Lio, ne menj!” - volt többek között olvasható azokon a zászlókon, amelyeket a tüntető szurkolók lengettek az argentin fővárosban szombat este.

A New Jerseyben rendezett Copa-fiaskó után Messi hazatért argentin szülővárosába, Rosarióba, majd a Bahamákon nyaralt. Az argentin drukkerek most várják a fejleményeket, és remélik, hogy akár már szeptemberben újra kerettag lesz a még mindig csak 29 éves támadó.

Forrás: Origo

„Vissza kell térnie! Számomra ő egy kivételes személyiség. Messi egy isten” - pityergett egy másik drukker, Juan Alberto Salas, majd elnézést kért azért, hogy ennyire elérzékenyült.

Argentína legközelebb szeptemberben lép pályára, ellenfele a 2018-as világbajnokság selejtezőjén Uruguay lesz.