Társoldalunk:

Nincs párja a röhejes bolgár futballmutyinak

2016.07.01. 07:59

Egyesült a pénzügyi okok miatt bedőlt, és a harmadosztályba száműzött CSZKA Szófia és a szintén kizárt Liteksz Lovecs, az új klub pedig a bolgár labdarúgó-bajnokság élvonalában indulhat. Logikus, nem?

Az 1948-ban alapított, 31-szeres bajnok CSZKA-t súlyos pénzügyi problémái miatt tavaly nyáron a harmadosztályba száműzte a bolgár szövetség (BFSZ), amely decemberben a négyszeres bajnok Litekszet is kizárta, mert a játékvezető tévesnek tartott ítéletei miatt az egyik meccsen levonultak a pályáról a játékosai.

A BFSZ a közelmúltban a létszámbővítés mellett döntött, az eddigi tíz helyett a következő bajnokságban már 14 csapat vehet részt, amelyek között ott lesz a CSZKA-Szófia elnevezésű új együttes is. A szövetség ügyvezető igazgatója, Boriszlav Popov a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új klubot a Liteksz Lovecs jogutódjának tekintik, ezért megkapta a korábbi csapat négy bajnoki címét.

2014-ben összecsapott a DVTK és a Liteksz LovecsForrás: MTI/Balázs Attila

A régi CSZKA az elmúlt idényben megnyerte a harmadosztályt valamint a Bolgár Kupát, és országos szinten a legmagasabb nézőszámot hozta.