Feczesin a továbbjutás küszöbére lőtte a Videotont

Felcsút, 2016. június 30. A fehérvári Bódi Ádám (b) és a moldáv Andrij Slinkin a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában játszott Videoton FC- FC Zaria Balti találkozón a felcsúti Pancho Arénában 2016. június 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Videoton 3-0-ra legyőzte a moldovai FC Zaria Balti együttesét a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön. Ez volt Henning Bergnek, a Videoton norvég vezetőedzőjének bemutatkozása.

EL-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Videoton FC-FC Zaria Balti (moldovai) 3-0 (1-0)
Felcsút, v.: Jorgji (albán)
gólszerzők: Géresi (18.), Feczesin (88., 90+4.)
kiállítva: Picusciac (52., FC Zaria Balti), Suvorov (90+2., FC Zaria Balti)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes, Szolnoki - Suljic, Simon Á, Pátkai, Bódi - Géresi (Kovács I., 84.), Barczi (Feczesin, 72.)

A fehérvári együttes - amely egyelőre nélkülözte az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott két védőjét, Juhász Rolandot és Lang Ádámot - végig fölényben futballozott a felcsúti Pancho Arénában, az első félidőben a 20 éves Géresi Krisztián találatával szerzett vezetést.

Bódi Ádám (b) és a moldáv Andrij Slinkin Forrás: MTI/Kovács Tamás

A fordulást követően nem sokkal emberelőnybe került a magyar csapat, sokáig nem tudta gólra váltani a fórt, végül a hajrában

Feczesin Róbert duplájával gyakorlatilag biztosította továbbjutását.

A második találat előtt a Videoton már kettős emberelőnyben volt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.