Németh Krisztián másfél évre igazolt Katarba

Németh Krisztián (b) és norvég Tom Hogli a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött.
Oslo, 2015. november 13. Németh Krisztián (b) és norvég Tom Hogli a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott csatár aláírta szerződését új klubjával, a katari al-Garafával.

Németh Krisztián sokakat meglepett azzal, amikor kiderült, elhagyja az amerikai bajnokságban szereplő Kansas csapatát, és a katari bajnokságban folytatja.

A hétfői Nemzeti Sportban még az jelent meg, hogy a csatár nem írta alá a szerződését, mivel arról folyt az egyeztetés, hogy mennyi időre szóljon a megállapodás. A katariak hosszabb távon számoltak volna Némethtel, végül másfél évre kötöttek szerződést vele, de Németh bízhat abban, hogy a nyári Európa-bajnokságon felfigyelnek rá Európából.

Bízik benne, hogy Katarból is bekerül a válogatottba Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Kansas 3 millió dollárért adta el a 27 éves támadót, de ebből az összegből a liga (MLS) is részesül, amely 1 millió dollárt kaphat. Az biztos, hogy Németh nem jár rosszul anyagilag, a Blikk szerint Kansasben 250 ezer dollárt (73 millió forint) keresett, míg az al-Garafánál 1,5 millió dollárt (438 millió forint) tehet majd zsebre.