Németh a katari liga 10. legértékesebb focistája lesz

Németh Krisztián, foci
Hungary's forward Krisztian Nemeth jumps for the ball during their Euro 2012 qualification match against San Marino on June 7, 2011 at Olympic stadium in San Marino. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint hárommillió dollárt fizetett Németh Krisztiánért a katari al-Garafa, ezzel a magyar válogatott támadó lett a liga 10. legértékesebb játékosa. Ön szerint jó döntést hozott a magyar csatár?

Az átigazolási statisztikákra szakosodott Transfermarkt.de szerint a katari bajnokság legértékesebb játékosa a brazil-olasz Paulinho. A Gianfranco Zola által vezetett al-Arabi 30 éves árnyékékét 5,95 millió fontra taksálja az oldal. Az egykori U20-as brazil válogatott játékos a Livornóban 2005 és 2014 között 163 meccsen 50 gólt szerzett, a mostani szezonban kilenc gólnál jár.

Némethnek remekül ment a Kansas Citynél Forrás: AFP/Jamie Squire

A listán a spanyol Chico a második. A középső védő a spanyoloknál az U21-es válogatottig vitte. A Lehvija játékosa a Barcelona B-ben is szerepelt, majd megfordult a Genoában, a Mallorcában és a Swansea-ben is.

Az arab liga 10 legértékesebb focistája (Németh lehet majd a 10, de még nincs rajta a listán) Forrás: transrfermarkt.co.uk


Az Al-Rajjan középcsatára, Sergio Garcia a német weboldal szerint 4,2 millió fontot ér. Volt klubjai között van a Barcelona, a Zaragoza, a Betis és az Espanyol,

kétszer a spanyol válogatottban is szerepelt.

A negyedik Xavit (Al-Szadd) senkinek nem kell bemutatni, a világ- és Európa-bajnok kiválóság pár éve még a világ legjobbjai között volt, és 36 évesen is 3,5 millió fontra taksálják.

Vladimir Weiss és Pintér Ádám 2012-es csatája a spanyol bajnokságban Forrás: AFP/Josep Lago


Németh klubtársa lesz Vladimír Weiss, az egykori szlovák szövetségi kapitány fia. A magyar csatárhoz hasonlóan igazi vándormadár: az Al-Garafa már a második katari klubja, de korábban szerepelt a Manchester Cityben, a Rangersben, az Espanyolban, a Pescarában és az Olimpiakoszban is.

A top 10-ben van még egy al-Garafa-játékos, Jasszin Csihaui. A tunéziai válogatott támadó középpályása az FC Zürichből igazolt Katarba. Csihaui megjárta a 2006-os vb-t, eddig 40 meccsen 10 gólt szerzett a válogatottban.

Fontban a 27 éves Németh vételára 2,1 millió, ezzel épphogy felférhet majd a Transfermarkt top 10-es listájára, leszorítva onnan az iráni válogatott Askan Dedzsagah-t.

Szavazzon!

Ön szerint jól döntött Németh Krisztián?