Vágólapra másolva!
Neymar és Lionel Messi is örült volna, ha Luis Suárez lett volna az Aranylabda-választás harmadik döntőse Cristiano Ronaldo helyett.

Már csak hárman vannak versenyben az Aranylabdáért: két Barcelona-játékos, Lionel Messi és Neymar, valamint a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo. Hármójuk közül Messi négyszer, Ronaldo háromszor győzött, Neymar viszont még nem nyerhette el a díjat.

A Barcelona tavasszal megnyerte a bajnokságot, Király-kupát, valamint a Bajnokok Ligáját, majd ehhez ősszel még hozzácsapta az európai Szuperkupát, és még idén szerepel a klubvilágbajnokságon is. Cristiano Ronaldo a Real Madriddal nem végzett az élen egyik sorozatban sem, de a spanyol gólkirályi címet így is besöpörte, és 48 góljával az európai Aranycipő is hozzá került.

"Messi fogja megnyerni az Aranylabdát, ő a favorit. A három döntősnek Messineik, Suáreznek és nekem kellett volna lennem" - nyilatkozta Neymar, aki úgy tűnik, hiányolta a végső listáról a Barca nagy hármasának uruguayi tagját.

Ha Neymaron múlik, így nézett volna ki az Aranylabda-választás végső hármasa Forrás: AFP

125 gól idén, 43 az idény kezdete óta

Ami tény, a Messi, Suárez, Neymar trió minden sorozatot számolva 125 gólnál tart ebben a naptári évben, ha csak a mostani idényt nézzük, akkor pedig 43 gólnál tartanak, ami meccsenként 1,95-ös átlagot jelent. Mindkettő nagyon ütős adat.

Messi már kicsit óvatosabban fogalmazott, ő azt mondta, örült volna annak, ha Suárez is bekerül a végső hármasba, de Cristiano Ronaldo is megérdemelte, mert jól teljesített az évben. A győztes kiléte január 11-én, a zürichi FIFA-gálán derül ki.

A Santosnak 2 millió euró jár Neymar után

Ami biztos: a brazil Santos már azzal is nyert, hogy Neymar benne van az első háromban, mivel a focista eladásakor a Barcával kötött szerződésbe bekerült egy olyan záradék, hogy ebben az esetben 2 millió euró jár a braziloknak. Modesto Roma Júnior, a Santos elnöke úgy kalkulál, hogy az összeg csak 2016-ban érkezik majd meg a klub számlájára.