Fellázadt a venezuelai futballválogatott

Venezuela, foci, labdarúgó-válogatott
Venezuela's national team poses for a picture before their Russia 2018 FIFA World Cup South American Qualifiers football match, in La Paz, on November 12, 2015. AFP PHOTO / AIZAR RALDES
Vágólapra másolva!
Amennyiben a nemzeti csapat és a szövetség vezetői nem távoznak, úgy 15 labdarúgó nem lép pályára a venezuelai labdarúgó-válogatott következő világbajnoki selejtezőin. A hírt a fellázadt játékosok közleményben hozták nyilvánosságra.

A venezuelai labdarúgó-válogatott 15 játékosa közleményben jelezte, hogy nem hajlandó addig a nemzeti csapat színeiben pályára lépni, amíg a nemzeti csapat és a szövetség vezetőit nem váltják le.

A futballisták azt követően fordultak a sajtóhoz, hogy a helyi szövetség elnöke, Laureano González azzal vádolta őket, hogy szándékosan meg akarták buktatni Noel Sanvicente szövetségi kapitányt.

A venezuelai válogatott Forrás: AFP/Aizar Raldes

"Meggyőződésünk, hogy a csapatnak teljes menedzsmentváltásra van szüksége, különben elveszítjük azt, amit az elmúlt nyolc évben felépítettünk. A károkat csak a szövetség vezetésének teljes átalakításával orvosolhatjuk, egy olyan környezetben nem tudjuk folytatni a játékot, amelyet ezek a vezetők megmérgeztek" - írták.

Venezuela az egyetlen dél-amerikai ország, amely még sohasem szerepelt világbajnokságon. A jelenlegi selejtezősorozatban négy forduló után egyedüli pontnélküli csapatként az utolsó helyen áll.

A válogatott évtizedeken át a térség leggyengébb együttese volt, nyolc éve, a 2007-es Copa Américán azonban meglepetésre negyeddöntőbe jutott (és végül a 6. lett), négy évvel később pedig úgy zárt a negyedik helyen, hogy az elődöntőben csak tizenegyesekkel kapott ki Paraguaytól.

Magyar származású lázadó

A tizenöt fellázadt labdarúgó között akadnak ismert nevek, Salomon Rondon (West Bromwich) az angol, Tomas Rincon (Genoa) és Josef Martinez (Torino) az olasz élvonalban játszik, míg a Miku művésznéven ismert, magyar apától származó Nicolas Fedor (Rayo Vallecano) korábban a Getafe és a Celtic sztárja volt.

A névsor:
Salomon Rondon (West Bromwich), Tomas Rincon (Genoa), Oswaldo Vizcarrondo (Nantes), Roberto Rosales (Málaga), Cesar Gonzalez (Deportivo Táchira), Luis Manuel Seijas (Santa Fe), Franklin Lucena (Once Caldas), Grenddy Perozo (Zulia), Josef Martinez (Torino), Juan Falcon (Metz), Nicolas Fedor „Miku" (Rayo Vallecano), Gabriel Cichero (Sion), Ronald Vargas (AEK Athen), Alejandro Guerra (Atlético Nacional), Christian Santos (NEC Nijmegen)