Fülöp Mártont szűk családi körben temették el

Fülöp Márton, foci
Sunderland's Hungarian goalkeeper Marton Fulop in action during the English Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on January 16, 2010. AFP PHOTO / Adrian Dennis
Vágólapra másolva!
Végakaratának megfelelően szűk családi körben végső nyugalomra helyezték Fülöp Mártont, a magyar labdarúgó-válogatott 32 éves korában elhunyt volt kapusát. A család egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen formában részvétet nyilvánított vagy megemlékezett róla az elmúlt időszakban.

Fülöp Márton november 12-én, hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el. A futballistánál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt.

A kapus 1992-ben a BVSC-ben kezdte pályafutását, majd 1995-ben átkerült az MTK-ba, s a kék-fehérek színeiben mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött, ahol Paul Robinson és a cseh Radek Cerny mögött sokszor volt második számú kapus, ugyanakkor az első csapatban nem kapott játéklehetőséget. Kölcsönben játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette.

Fülöp Márton Forrás: AFP/Adrian Dennis

Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél, rövid ideig a Stoke Citynél, majd a Manchester Citynél is, azután 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt. Innen a West Bromwich Albionhoz, később a görög Aszterasz Tripoliszhoz került. Utóbbi csapattal a klub történetének addigi legjobb helyezését érte el, a Tripolisz ugyanis a 2012/13-as idényben negyedik lett a bajnokságban, s bejutott a Görög Kupa fináléjába, ahol kikapott az Olimpiakosztól. Fülöpnek az Aszterasznál töltött szezon volt pályafutása legsikeresebb idénye.

Fülöp a magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt, 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, s a címeres mezt összesen 24 alkalommal húzhatta magára - a 24 meccsből kilencen nem kapott gólt a magyar csapat. Fülöp 2011. március 29-én Amszterdamban, a hollandok elleni találkozón védett utoljára a válogatottban.