Rejtélyesen megduplázódott a Fradi-meccs nézőszáma

Torghelle Sándor
Budapest, 2015. november 21. Torghelle Sándor, az MTK játékosa (j) gólt szerez a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban 2015. november 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A hivatalos nézőszámnak megállapított 2114-nél jóval kevesebben lehettek az MTK-FTC NB I-es labdarúgó-mérkőzésen.

Hiába az Eb-kijutás, az NB I legutóbbi fordulójában nagyon alacsony nézőszámot regisztráltak, a hat meccset összesen 9555-en tekintették meg a helyszínen, ami 1592 nézőt jelent, ha átlagot számolunk. Ez a mostani bajnokság legrosszabb átlagnézőszáma, ezt megelőzően a 10. forduló jelentette a negatív rekordot, amikor 2253 volt az átlag.

A hivatalos adat szerint az MTK-FTC találkozót 2114-ben követték a kék-fehérek albérletéül szolgáló angyalföldi Illovszky-stadionban, de egy ferencvárosi szurkolói oldal szerint ennél jóval kevesebben voltak a helyszínen.

Torghelle döntötte el a meccset Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Ferenczvárosi C-közép nevű oldal a meccsről készült képek alapján megpróbálta összeszámolni a meccs nézőit, és arra jutottak, hogy nagyjából 430 főből állt a Fradi-tábor, az MTK-nak szorítók pedig 500-nál nem lehettek többen. Ami azt jelenti, hogy szerintük majdnem 1200 ember úgy került be a nézőszámba, hogy nem is volt kinn a meccsen.

Megkerestük az MTK-t az ügyben, és a klubtól ezt a választ kaptuk: "1369 jegyet értékesítettünk (ebben a bérletesek nincsenek benne, az plusz 160), 97 VIP vendégünk volt, továbbá 488 állami gondozott, illetve szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermeknek és kísérőiknek biztosítottunk ingyenes belépési lehetőséget".