Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke biztos abban, hogy a válogatott nem fog leégni a franciaországi Európa-bajnokságon. Az MLSZ első emberének többek között Karl-Heinz Rummenigge is gratulált, azt pedig utólag elismerte, hogy a szurkolói kártya bevezetésével hibázott, hiszen ő ragaszkodott a kötelezővé tételéhez.

"Kis túlzással azt mondhatom, hogy éjjel-nappal csörgött vagy jelzett a telefonom. Rengeteg, vagy inkább megszámlálhatatlan e-mail, sms és gratuláló hívás futott be hozzám itthonról és külföldről egyaránt. A pazar győzelem éjszakáján többek között a német Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München egyik vezetője is kifejezte nekem szerencsekívánatait" - nyilatkozta a Norvégia ellen sikerrel megvívott Európa-bajnoki pótselejtezőt követő időszakról Csányi Sándor.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével a Borsod Online készített hosszabb interjút, amelyben elmondta, a hazai futball sok mindenben előrelépett.

Csányi Sándor Forrás: MTI/Marjai János

"Óriási volt az infrastrukturális lemaradásunk, folyamatosan csökkent a pályák száma, nagy ütemben romlott a tárgyi színvonal. A rekonstruk­ció révén ezerháromszáz pályát építettünk fel vagy át, több százat TAO-forrásból újítottunk meg. Volt olyan konstrukció, hogy a költségek hetven százalékát az MLSZ vállalta magára, az önerő pedig harminc - egyes esetekben viszont csak tíz - százalékra rúgott. A másik ugrásunk:

Ezek örvendetes tények" - mondta.

Azt mondta, elképzelhető, hogy a válogatott kikap az Eb-n, de leégni egészen biztosan nem fog. Szerinte az NB I-es bajnokság nívója javult a létszámcsökkentéssel, de

a csapatok megérdemelnék, hogy több néző legyen a lelátókon.

"Az elmaradás okait keressük: vizsgáljuk a televíziós közvetítések gyakorlatát, a klubok és a szövetség ezzel kapcsolatos tevékenységét. Megjegyzem, hogy a sokat szidott szurkolói kártya már nem akadálya annak, hogy a nézők meccsre járjanak. Bevezetése előtt hibáztunk, hibáztam, hiszen én ragaszkodtam a kötelezővé tételéhez."