Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 12 fordulójának rangadóján a Barcelona könnyed játékkal is leiskolázta a semmit sem mutató, tragikusan gyenge Real Madridot. Suárez és Neymar ismét villogott, visszatért sérüléséből Lionel Messi is, a 4-0-s végeredmény jól tükrözi a játék képét.  

Primera División, 12. forduló:
Real Madrid - Barcelona 0-4 (0-2) - élő közvetítés
v: David Fernández
Madrid, Santiago Bernabéu-stadion
Real Madrid: Navas - Danilo, Sergio Ramos, Varane, Marcelo (Carvajal, 59.) - Kroos, Modric - Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodríguez (Isco, 55.) - Benzema.
Barcelona: Bravo - Daniel Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu, 27.), Jordi Alba - Busquets, Iniesta (Munir, 77.), Sergi Roberto, Rakitic (Messi, 56.) - Suárez, Neymar.
gól: Suárez (11., 74), Neymar (39.), Iniesta (53.)
sárga lap: James Rodríguez (23.), Sergio Ramos (50.), illetve Daniel Alves (30.)
piros lap: Isco (83.)

A két csapat a 230. mérkőzését játszotta egymás ellen, a mostani derbit követően az örökmérleg 92 Real-sikert, és 90 Barca-győzelmet mutat.

A mérkőzést megelőzően elsősorban a sérülésből visszatérő Lionel Messi lehetséges játékáról szóltak a hírek, a meccs azonban ismét csak Neymar és Luis Suárez jutalomjátékát hozta.


Az első perctől a Barca volt az úr

A 4-3-3-as formációban pályára lépő Barcelona a mérkőzés első percétől magához ragadta a kezdeményezést, az első nagy lehetőség is előttük adódott, de Neymar átlövése még elkerülte a kaput. A túloldalon Benzema került helyzetbe Piqué elcsúszását követően, de Dani Alves szerelte a sérüléséből visszatért francia csatárt.

Luis Suárez duplázni tudott a Real ellen Forrás: AFP

A Real Madrid nagyon halványan, erőtlenül és ritmustalanul játszott, a Barca támadásaiban sokkal inkább benne volt a gól, és nem is kellett sokáig várni: Sergi Roberto cselezte át magát a középpályán, rágyorsított a védelemre, majd tökéletes labdával ugratta ki Suárezt, aki külsővel, 13 méterről a hosszú sarokba csavarta a labdát. Suárez az első 7 meccsén nem szerzett gólt a Barcában, azóta 31 meccsen 27-nél jár.

Ezt követően kissé felpaprikázódott a meccs hangulata, a játékosok inkább egymással, és nem a labdával foglalkoztak, de a vendégek előbb nyugodtak meg, és még a félidő vége előtt megduplázták az előnyüket. A régi önmagát idéző Iniesta hozta ziccerbe Neymart egy meredek kiugratással, a brazil támadó pedig az ötös sarkáról nem hibázta el a lehetőséget, bár Navas bele tudott érni a gurításába.

Neymar élete formájában játszik

A brazil játékos az elmúlt hetekben szinte ugyanazzal a magabiztossággal mozog a Barcelonában is, amelyet korábban csak a válogatottban láthattunk tőle. A szezon elején, Messivel az oldalán mindössze 3 gólig jutott öt meccsen, gólpassz nélkül, míg Messi sérülése óta Neymar 11 gólt és 7 gólpasszt osztott ki.

Neymar megállíthatatlan volt szombat este is Forrás: AFP

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Előbb Neymar veszélyeztetett egy 25 méteres szabadrúgásból, de Navas kiszedte a léc alá tartó labdát, pár perccel később viszont végleg eldőlt a meccs: Neymar sarokkal készített le egy kényszerítőt Iniestának, a középpályás pedig 16 méterről a bal felső sarokba bombázott.

A meccs összefoglalója:

A Real Madrid nem volt ellenfél

Innentől gálameccsé változott az összecsapás, egyik csapat sem törődött különösebben a védekezéssel, de a bravúrt bravúrra halmozó Bravo ellen képtelenek voltak gólt szerezni a Real Madrid játékosai, Cristiano Ronaldo több ziccert is elrontott.

Az 57. percben pályára lépett Lionel Messi is, akin látszott a kihagyás, talán emiatt sem tudta gólra váltani a helyzeteit, megtette viszont Suárez, aki a meccs hajrájára fordulva egyedül vezethette Navas kapusra a labdát, egy lövőcsellel leültette, majd a hosszú sarokba emelt.

Rafa Benítez állásába kerülhet a vereség Forrás: AFP/Ian Kington

A meccs végére a Real Madrid teljesen elvesztette a fonalat, Isco még ki is állíttatta magát egy ostoba durvasággal (Neymart rúgta térden szándékosan), a hazai közönség pedig Florentino Pérez elnök távozását követelve zárta le a meccset.

Az El Clásico megerősített minden, a Reallal kapcsolatos pletykát a játékosok és az edző viszonyáról, a pocsék hangulatról, az sem lesz meglepetés, ha a súlyos vereséget követően Rafa Beníteznek fel kell állni a kispadról.

A többi szombati meccsen:
Espanyol - Málaga 2-0 (2-0)
gól: Hernán Pérez (6., 20.)

Real Sociedad - Sevilla 2-0 (0-0)
gól: Agirretxe (72.), Xabi Prieto (77.)

Valencia - Las Palmas 1-1 (1-0)
gól: Paco Alcácer (8.), illetve Viera (57.)

Deportivo La Coruna - Celta Vigo 2-0 (1-0)
gól: Lucas Pérez (22.), Jonny (91., öngól)

vasárnap:
Sporting Gijón - Levante 12.00
Villarreal - Eibar 16.00
Granada - Athletic Bilbao 18.15
Real Betis - Atlético Madrid 20.30

hétfőn:
Getafe - Rayo Vallecano 20.30

Az élcsoport:
1. Barcelona 30 pont/12 mérkőzés
2. Real Madrid 24/12
3. Atlético 23/11
4. Celta 21/12
5. Villarreal 20/11
6. Valencia 19/12