Priskin: Remélem, most már megbocsátják nekem a Slovant

Priskin Tamás, foci
Hungary's forward Tamas Priskin celebrates his score against Norway during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Norvégia elleni Eb-pótselejtező viszavágóján fontos és látványos gólt szerző Priskin Tamás a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, reméli, a mostani gólja után már azok sem neheztelnek rá, akik korábban bántották, amiért a Slovan játékosa lett.

„Kissé meglepődtem, hogy én kezdhetek a norvégok elleni pótselejtezős visszavágón, de elég korán szólt a kapitány, így volt időm feldolgozni az örömhírt. Bernd Storck szerintem a gyorsaságom és a pihentségem miatt döntött mellettem, ismerve a stílusomat. Nagyon más volt a visszavágó, ezért Szalai Ádámhoz képest más volt a feladatom: taktikailag a védők mögé induló kontrák állnak hozzám közel. Idén a klubomban is több poszton játszottam, nem zavar ez a sokoldalúság. Ez volt pályafutásom legfontosabb meccse és gólja” - értékelt a csatár.

Nem akart senkit megbántani

Priskin hozzátette, bízik benne, hogy a mostani góljával eloszlatta a felvidéki magyar drukkerek ellenérzéseit, akik nehezteltek rá amiatt, hogy a pozsonyi Slovanban játszik, ahol ebben a szezonban hat gólnál tart. "Profi labdarúgó vagyok, éltem a pozsonyi lehetőséggel, de ezzel az igazolással senkit sem akartam megbántani.”

Élete gólja volt Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A révkomáromi Priskin 2005 óta magyar állampolgár, de azt mondja, előtte sem fordult meg a fejében, hogy a szlovák válogatottban játsszon, mindig is a magyar csapatba vágyott, és boldog, hogy most összejött a régóta áhított siker. A 29 éves csatár azt mondta, annak örül, hogy a csoportban nem találkozhat a magyar csapat a szlovákkal, de ha összejönne a továbbjutás, akkor szívesen megmérkőzne velük.