Vágólapra másolva!
Németh Krisztián úgy érzi, hogy az amerikai futballbajnokság kihozta belőle a maximumot, erről a Sporting Kansas City labdarúgócsapatának válogatott csatára a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt.

Németh Krisztián elmondta, hogy a játékosok álma vált valóra az Eb-re való kijutással. A jó felkészülésnek köszönhetően a norvégok elleni két találkozón a keret tagjainak megvolt a kellő önbizalma.

"Bernd Storck nagyon fegyelmezett, és meg is követeli a fegyelmet, ezt mindenképpen kiemelném. És amikor egy edző váratlant húz - ami bejön -, az mindig őt igazolja. Úgy gondolom, hogy ez a szurkolók és a csapat előtt is komoly dolog" - nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitányáról.

Németh Krisztián a norvég védők között Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az amerikai hónapok sokat tettek hozzá a pályafutásához, 33 tétmeccsen tizenhatszor volt eredményes.

Mivel korábban elég sokat voltam sérült, tapasztalatból mondhatom, nagyon sokat számít, hogy ilyenkor ez ne jöjjön közbe. Szerencsére a szezont is sérülés nélkül játszhattam le, az erőnlétem jó volt, mivel megcsináltam a felkészülést, és ehhez jött az a pozitív közeg, ami kint fogadott, és ez kihozta belőlem a maximumot" - fogalmazott.

Hozzátette, hogy

sokkal jobban figyelt a táplálkozásra vagy például az alvásra,

amire régebben nem annyira.

"Ha Angliáról beszélünk, azért ott komoly fizikai állapot kell, hogy érvényesüljön az ember, más a stílus. Most mondhatom úgy, mindenféle szempontból beértem, és tudom nagyjából, mit kell ahhoz tennem, hogy az elkerülhető sérülések elkerüljenek. Nyilván mindenre nem lehet számítani, váratlanul is érkezhet akármi, de amire lehet, arra megpróbálok odafigyelni" - mondta.

Németh Krisztián Forrás: AFP/Andreas Solaro

Némethnek január 22-én kell visszatérnie a csapathoz, de az edzéssel nem áll le. "Próbálom elvégezni azt a munkát, ami ilyenkor fitten tart, és olyan egyéni feladatokat, amikre úgy gondolom, szüksége van a testemnek. Van egy konkrét edzéstervem, amit kaptam a klubtól, és vannak azok a dolgok, amikre úgy érzem, szükségem van, esetleg szezon közben gyengébbnek éreztem, többet volt vele problémám, azokat megerősítem."

Hogy a jövő nyáron mi lesz vele?

Abban bízik, hogy ott lesz az Európa-bajnokságon.

"Amerikában a nyári időszak a főszezon, akkor érünk csúcsformába. Megpróbálom úgy megcsinálni ezt a következő felkészülési időszakot, és utána úgy játszani, hogy az Eb-keretben számítsanak majd rám" - mondta.