Drogba Robben fejébe mászott a BL-döntős 11-esnél

didier drogba chelsea
Chelsea's Ivorian striker Didier Drogba holds up the Premier league trophy to fans as the Chelsea team take part in an open-top bus parade through Fulham, south-west London on May 25, 2015 to celebrate winning the Premier League title and the Capital One cup. AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Didier Drogba érdekes részleteket árul el a Chelsea-nél történt dolgokról önéletrajzi könyvében. Például azt is, hogy komoly köze volt a müncheni BL-döntő megnyeréséhez, és nem csak azért, mert a hajrában egyenlítő gólt fejelt. 

A Commitment (Elkötelezettség) című könyvében Drogba számos részletet oszt meg a Chelsea-nél töltött időszakáról. Mesél például arról, hogy a barcelonai BL-elődöntőben igazából José Bosingwa taktikáját követte a csapat, és azt is felidézi, hogy amikor megérkezett a Chelsea-hez, nem ismerte meg John Terryt, akit ifistának nézett.

De a legérdekesebb rész a müncheni BL-döntő büntetőjéről szól. A Bayern mindent eldönthetett volna, ha belövi a büntetőt, de a 11-es előtt Drogba és Lampard elkezdték heccelni egykori csapattársukat, Arjen Robbent. „Arjen, te Chelsea-játékos vagy, nem fog ez menni. Ne csináld! Mindegy, úgyis tudjuk, hova fogod lőni, de te tudod” – húzták a Bayern hollandját.

Robben gyengén helyezett lövését végül valóban kivédte Petr Cech, a Chelsea pedig (büntetőkkel) megnyerte a BL-t. „Biztosan hatottunk rá, belemásztunk a fejébe, mert egyébként nem lőtte volna ilyen gyengén a 11-est” – emlékezett vissza Drogba.

Didier Drogba a Premier league-serleggel Forrás: AFP/Leon Neal