Plymouthban véd a világ legtürelmesebb kapusa

James Bittner, foci
James Bittner, foci
Vágólapra másolva!
Nyugodt szívvel pályázhatna a világ legtürelmesebb labdarúgója címre James Bittner, a Plymouth kapusa, aki 33 évesen védhetett először kezdőként a Football League-ben, azaz az angol liga másod-, a harmad- vagy negyedosztályának valamelyikében. Erre első kispadozása óta 4991 nap után került sor.

2000-ben, 18 éves korában szerződtette a Fulham labdarúgócsapata James Bittnert, de a kapus nem hitte volna, hogy csupán 2015-ben mondhatja el magáról, hogy a legalább negyedosztályú mérkőzésen kezdőként léphet pályára.

Első profi szerződését 2002-ben Bournemouth-ban kapta, a klub színeiben 2002. március 16-án ült először kispadon egy negyedosztályú (League Two) meccsen a Tranmere Rovers ellen. Ettől számítva 13 profi éve alatt szerepelt még a Queens Park Rangers, az Exeter City, a Torquay United, a Woking, a Salisbury City, a Chippenham Town, a Forest Green Rovers, a Hereford United, a Newport County és a Plymouth csapataiban.

James Bittner Forrás: Twitter

Ugyan alacsonyabb osztályú klubokban védhetett bajnokin, de a Football League (azaz a másod-, a harmad- és a negyedosztály) égisze alatt egészen idén januárig várnia kellett a bemutatkozásra, akkor a Plymouth színeiben Luke McCormick helyére csereként állt be a félidőben a Morecambe ellen.

A kezdőcsapatban azonban először csak múlt szombaton, a York City otthonában jutott lehetőséghez, mert McCormick megsérült, a Plymouth végül 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

“Fel sem tudtam még fogni, hogy 16 éves pályafutásom során most védhettek először Football League-mérkőzésen kezdőként” - mondta Bittner, aki első, 2002-es kispadozása óta 4991 napot várt erre a lehetőségre.