Belgium nem játszik a terrorveszély miatt

belga válogatott, foci, futball, a vb esélyesei
20140305 - BRUSSELS, BELGIUM: L-R, back, Belgium's goalkeeper Thibaut Courtois, Belgium's Marouane Fellaini, Belgiumżs captain Vincent Kompany, Belgium's Axel Witsel, Belgiumżs Christian Benteke, Belgium's Daniel Van Buyten, Belgium's Jan Vertonghen and front Belgium's Toby Alderweireld, Belgium's Kevin Mirallas, Belgium's Kevin De Bruyne and Belgium's Dries Mertens pose for the team photo at the start of a friendly soccer game between the Belgian national team the Red Devils and Ivory Coast, Wednesday 05 March 2014 in Brussels. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
Vágólapra másolva!
A belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga spanyol barátságos labdarúgó-mérkőzést - közölte a belga labdarúgó szövetség.

"A kormány az este kapcsolatba lépett az URBSFA-val, és azt tanácsolta, hogy ne tartsuk meg a mérkőzést" - áll a belga labdarúgó szövetség hétfőn éjjel közzétett nyilatkozatában. A nyilatkozat szövege szerint a meccs lemondása a péntek éjjeli párizsi merényletsorozat miatt megemelt belgiumi terror-készültségi szinttel, valamint a terrortámadás még szökésben lévő egyik gyanúsítottja utáni hajszával függ össze.

A mérkőzés megtartása már korábban kétségessé vált, miután kiderült, hogy a merénylet-sorozat feltételezett kitervelője belga állampolgárságú, és az előkészületek szálai is Brüsszelbe vezetnek. A belga labdarúgó szövetség sajnálatát fejezte ki a meccs késői lemondása miatt. "Számba véve ugyanakkor a rendkívüli körülményeket,

- hangoztatta nyilatkozatában.

Witselék nem lépnek pályára Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

A párizsi támadások a francia nemzeti stadion, a Stade de France mellett elkövetett öngyilkos robbantásokkal kezdődtek, miközben az arénában éppen a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés zajlott. Az utólagos beszámolók szerint a merénylők egyike megpróbált bejutni a mérkőzésre, de a biztonsági ellenőrzésen fennakadt a nála lévő kés miatt, amelytől nem akart megválni.

A többiek nem hátrálnak meg

Londonban hétfőn közölték, hogy a francia labdarúgó-válogatott jelképes okokból mindenképpen pályára akar lépni kedd este az Anglia elleni barátságos mérkőzésen. Angela Merkel német kancellár pedig közölte, hogy a helyszínen tekinti meg kedden Hannoverben a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést, ezzel is demonstrálni kíván a terror ellen. A kancellár mellett a tervek szerint a német kormány több minisztere is ott lesz a VIP-tribünön.