Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs a visszafogottabb oslói teljesítménye után Budapesten már remekül játszott, de nem csak a játékával tett hozzá sokat a magyarok Eb-re való kijutásához. Lelkesítő beszédének láthattuk a hatását a pályán.

"Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz, de

de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben!" - mondta az NSO.hu szerint Dzsudzsák az öltözőben.

"Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!” - idézi a kapitányt a sportlap.

Haitam Aleesami megjegyezhette Dzsudzsák nevét egy életre Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Dzsudzsák a visszavágón már remekül játszott, bár többször is pechje volt a lövéseivel, mert egyszer a kapus védett nagyot, egyszer pedig a kapufáról pattant ki egy megpattanó lövése, amiért még egy szögletet sem kaptunk, mert elnézte a bíró.