Vágólapra másolva!
A magyar csapat végig kézben tartotta a meccset, amely rémálom volt a rossz taktikával pályára küldött norvég válogatott számára – így foglalható össze a norvég internetes sajtó véleménye a vasárnap esti Európa-bajnoki pótselejtezőről. Még hogy Magyarország álomellenfél!

"Mesés teljesítmény a visszavágón" – írja a Norvégia elleni vasárnap esti Eb-pótselejtezőn látott magyar válogatottról az európai szövetség mindig visszafogott honlapja, az UEFA.com. De még a norvég lapok is elismerően értékelik a csapatukat kiütő ellenfelet.

Priskin "fantasztikus" gólja után

nemigen volt kétséges, hogy ki utazhat az Eb-re

– állapítja meg a Dagbladet online kiadása. "Ez aztán az álomsorsolás Norvégiának! Haha-haha" – idéz a lap egy magyar szurkolót a lelátóról, arra célozva ezzel, hogy a sorsolás után a norvég sajtóban álomellenfélnek nevezték a magyar válogatottat.

Budapesti rémálom

Az Aftenposten internetes kiadása emlékeztet arra, hogy Norvégia esélyesként ment neki a párharcnak, aztán a budapesti "rémálom" véget vetett az Eb-álmoknak. A lap szerint a norvégok ritmus nélkül, pontatlanul fociztak, olyan volt, mintha ifik játszottak volna felnőttek ellen.

Az Aftenposten nyitóoldala vasárnap késő este. Högmo mindent kockára tett, és mindent elveszített, Ödegaard sajnálja Forrás: Aftenposten


Az újság tudósítója látni vélt egy esetet az első félidőben, ahol "talán" tizenegyest kaphatott volna a norvég válogatott, és felemlegeti a kapufát is, de rögtön hozzáteszi, hogy valójában a magyarok már akkor is közelebb álltak a 2-0-s vezetéshez.

Támadás csatár nélkül

Folyamatosan az volt az érzésünk, hogy a magyar válogatott teljesen kézben tartja a mérkőzést – szögezi le az Aftenposten újságírója. Emellett azon háborog, hogy bár az ezredforduló óta ez volt Norvégia legfontosabb mérkőzése, amelyen mindenképp győzni kellett volna, a kapitány igazi csatár nélkül küldte pályára a csapatot.

– ezt a két szót emeli ki a VG nevű napilap internetes kiadása Markus Henriksen lefújás utáni nyilatkozatából. Király Gábor védéseit a lap briliánsnak nevezi, és egyszer sem kérdőjelezi meg a magyar válogatott Eb-kvalifikációjának jogosságát.

A kapitány fejét akarják

A VG egyébként leginkább azzal van elfoglalva, hogy Per-Mathias Högmo vajon maradhat-e szövetségi kapitány a kudarc után, és ha igen, akkor ugyan miért. Lehet, hogy Dzsudzsákék kapitányt buktattak, ez csak később fog kiderülni. Az viszont biztos, hogy Tom Högli bejelentette a visszavonulását, miután a visszavágón kimaradt a csapatból.