Vágólapra másolva!
Ehhez az kell, hogy a hétfői és keddi Eb-pótselejtező-visszavágók közül legalább az egyiken továbbjusson a hazai csapat.

A december 12-i Eb-sorsolás előtt a 24 részt vevő csapatot négy kalapba osztották. Az elsőben szerepel a házigazda Franciaország, a címvédő Spanyolország, valamint Németország, Anglia, Portugália és Belgium. A másodikban Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria és Horvátország, a hatodik hely egyelőre kiadó. Ami biztos még: Albánia, Észak-Írország, Wales és Izland a negyedik kalapból vág neki a sorsolásnak.

A harmadik kalapban egyelőre még nincs biztos résztvevő, ez a hátralévő Eb-selejtezők kimenetelétől függ. Ha az UEFA-együtthatókat nézzük, az egyelőre még nem besorolt csapatok közül négy, a cseh, a lengyel, a román és a szlovák jobb nálunk.

Ha az írek kiejtik a bosnyákokat, biztos a harmadik kalap

A pótselejtezős csapatok közül hárman szintén jobb UEFA-együtthatóval bírnak, ők a bosnyákok, az ukránok és a svédek. Ha közülük csak az egyik nem jut ki az Eb-re, az azt jelenti, hogy a magyar válogatott a harmadik kalapba kerül.

A svédek egy-, az ukránok kétgólos előnnyel várják a dánok, illetve a szlovénok elleni visszavágót, a bosnyákok viszont otthon 1-1-et játszottak az írekkel, így az ő helyzetük a legnehezebb. Kedd estére okosabbak leszünk.