Vágólapra másolva!
Lassana Diarra 80 percet játszott a francia válogatottban Németország ellen, a meccs félbeszakadt a közelben bekövetkezett robbanás miatt, és a játékos később megtudta, hogy a Párizsban végrehajtott terrortámadások áldozatai között van unokanővére is. 

„Unokanővérem, Asta Diakité a tegnapi terrortámadások egyikének áldozata lett több mint száz ártatlan franciához hasonlóan. A mostani tragikus hangulatban nagyon fontos, hogy mi, akik a hazánkat, és annak sokszínűségét képviseljük, összetartsunk, és beszéljünk egymáshoz, hiszen egy olyan szörnyeteg csapott le ránk, amely nem ismer sem vallást, sem bőrszínt” – állt a játékos másnapi közleményében.

Arról nem szólnak a híradások, hogy az unokanővér melyik helyszínen vesztette életét, a francia lapok úgy tudják, nem a stadion melletti robbantásban, hanem

az egyik 11. kerületi kávézóban történt mészárlás áldozata lett Diakité

. Nem Lass volt a francia válogatott egyetlen érintett tagja, Antoine Griezman is közölte a sajtóval, hogy a húga a Bataclan klubban volt a támadás idején, de túlélte a mészárlást.

Real Madrid - Barcelona meccs, Lassana Diarra és Xavi Hernandez Forrás: AFP/Josep Lago

A francia hatóságok minden párizsi sporteseményt töröltek, de a válogatott elutazik Londonba, hogy megmérkőzzön Angliával.