Storck titkolja, mit mondott a meccs előtt Priskinnek

magyar labdarúgó-válogatott, magyar foci-válogatott
Budapest, 2015. november 15. A magyar válogatott ünnepli győzelmét a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. Magyarország 2-1-re győzött Norvégia ellen, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Per-Mathias Högmo roppant csalódottan értékelte csapata 2-1-es Eb-pótselejtezős vereségét, de elégedett a csoportban mutatott teljesítményükkel, ezért nem is mond le a kiesés után, hiszen a jövő csapatát építi. Bernd Storck nagyon szerényen, a háttérben maradva, a játékosokat és a stábtagok dicsérve értékelte a győzelmet, de azt nem árulta el, mit mondott Priskinnek a meccs előtt. Szerinte itt az ideje, hogy a magyar futball előtérbe tolja a fiatalokat.

Kínosan sok idő telt el, mire Per-Mathias Högmo, a norvég szövetségi kapitány megérkezett a meccset követő sajtótájékoztatóra. Nem erre számított.

"Először is gratulálni szeretnék a magyaroknak, megérdemelten vívták ki az Eb-szereplést, jobbak voltak nálunk.

Mélységesen csalódott vagyok,

hogy nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. A csoportban mutatott teljesítményünkre büszke vagyok, a pótselejtezőre a legkevésbé sem. Budapesten próbáltunk támadólag fellépni, ám ez végül megbosszulta magát" - értékelte a mérkőzést Per-Mathias Högmo, aki úgy gondolja, hogy a kieséssel együtt is tovább élvezi majd az emberek és a szövetség bizalmát, mert azért már korábban megharcoltak.

Högmo nem változtatna semmin

Arra a kérdésre, hogy mit tenne másképp, miben hibáztak, a szövetségi kapitány azt mondta az Origónak, hogy alapvetően nem változtatna semmit utólag sem, hazai pályán megvoltak a csapat lehetőségei, de sajnos egyet sem tudtak gólra váltani, és ezzel óriási helyzeti hátrányba kerültek, gyakorlatilag már Oslóban eldőlt a továbbjutás. Ugyanakkor szerinte a helyzetkihasználás nem taktika vagy felkészítés kérdése, emiatt nem is hibáztat senkit, így magát sem.

Per-Mathias Högmo Forrás: AFP

Kiemelte, hogy nagyon fiatal még a csapata, nem tragédia a vereség, a jövőre terveznek, és folytatják az építkezést. Újságírói kérdésre elmondta, nem érzi, hogy alábecsülték volna a magyarokat, ők maguk sosem emlegettek álomsorsolást, csak a norvég média.

Storck: Csodálatos játékosaim vannak

Bernd Storck először is Csányi Sándornak és Dárdai Pálnak mondott köszönetet, illetve minden korábbi stábtag felé tolmácsolta a háláját. Nagyon fontosnak tartja, hogy mindenkitől megkapta a szükséges bizalmat a nehéz pillanatokban is, anélkül nem tudta volna megvalósítani az elképzeléseit.

. Annak ellenére fantasztikus teljesítmény nyújtottak, hogy nem mindenki kap folyamatos játéklehetőséget a csapatában, és a válogatott keret is ritkán találkozik. Ennek ellenére tökéletes munkát végeztek, száz százalékig megérdemelték a kijutást. Köszönöm Dárdai Pál és a korábbi stábtagok kitűnő munkáját, egyúttal gratulálok a mostani segítőimnek is" - méltatta játékosait és csapatát a háttérbe vonulva Bernd Storck, aki egyelőre nem tudja, mit hoz számára a jövő.

A magyar válogatott ünnepli győzelmét Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem az én tisztem eldönteni, hogyan tovább. A munkát, amit elvállaltam sikerrel teljesítettem, innentől kezdve az elnökség dolga, hogy meghozza a döntést, miként számítanak rám."

Priskinre volt szüksége

Az Origo kérdésére a kapitány elmondta: azért döntött Priskin Tamás kezdőcsapatba állítása mellett, mert az utóbbi időben jó teljesítményt nyújtott a klubcsapatában, emellett szüksége volt egy emberre, aki a támadások mellett a védekezésből is ki tudja venni a részét a fejjátékával, elsősorban a pontrúgásoknál és a szögleteknél.

A siker a csapat érdeme, és a többi csatárunkról sem szabad elfelejtkezni, mindenki máskor tette hozzá a magáét. Igaz, Priskinnel külön is elbeszélgettem tegnap este, de hogy mit mondtam neki, azt nem árulom el" - mondta az Origónak a szövetségi kapitány.

Priskin korai gólja meghatározta a visszavágó képét Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A továbbjutással kapcsolatban Bernd Storck hangsúlyozta, annak örül, hogy a fiatalok megállták a helyüket, ő mindig szívesen vállal kockázatot a feltörekvő tehetségek támogatására, és reméli, hogy ez a folyamat majd az NB I-ben is jelentkezik majd.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfő délután tart majd hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen várhatóan kiderül, ki irányítja a válogatottat a jövőben, hiszen a sportigazgatóként dolgozó Bernd Storck csak ideiglenes megbízást kapott a feladatra.