Vágólapra másolva!
Svédország 2-1-re győzött a szomszéd Dánia ellen Európa-bajnoki pótselejtezőn, így izgalmas visszavágóra lehet számítani.

Amikor a svéd labdarúgó-válogatott lemaradt a 2014-es vébéről, Zlatan Ibrahimovic azt nyilatkozta, nélküle még tévén sem érdemes nézni a vébét. A svédek legnagyobb sztárja a dánok elleni pótselejtező első felvonásán igyekezett tenni róla, hogy csapata ezúttal ne maradjon le egy nagy tornáról, az első félidő közepén nagy labdát adott Bergnek, majd leüvöltötte a fejét a társnak, aki a kapu mellé lőtt, pedig akár passzolhatott is volna.

Aztán Ibrahimovic maga is megpróbálta elmozdítani az állást 0-0-ról, de 20 méteres lapos lövése elsuhant a bal alsó mellett. A 44. percben Eriksen álompassza után Bendtner került nagy ziccerbe, de Martin Olsson szorításában végül nem találta el a kaput.

A kihagyott helyzetet góllal büntették a svédek, nem is akármilyennel: Durmaz sarokkal játszotta meg Lustigot, aki elfutott a jobb oldalon, a visszagurítása után pedig Forsberg szépen lőtt a jobb sarokba. Az első félidő hosszabbításában még Ibrahimovic próbálta megtörni a dánok elleni góltalansági sorozatát, de hatalmas erejű szabadrúgását Kasper Schmeichel apját idézve szedte ki a bal felső elől.

Ami akkor még nem jött össze, az a második félidőben már igen, Kahlenberg akasztotta Forsberget, így büntetőt kaptak a svédek, és Ibrahimovic a jobb sarkot választotta, amivel 60. gólját szerezte a válogatottban.

Ibrahimovic két gólt szerzett, de csak az egyiket adták meg Forrás: AFP

A 61. is megszülethetett volna, de hiába lőtt a kapuba, Rizzoli les miatt nem adta meg. A svédek kissé kényelmessé válták a kétgólos előnytől, a dánok pedig rákapcsoltak, és sikerült elérniük, hogy izgalmas legyen a keddi visszavágó, mert Jörgensen bekotorta a hozzá hasonlóan csereként beállt Yussuf Poulsen által továbbfejelt labdát.

Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés:
Svédország - Dánia 2-1 (1-0)
gól: Forsberg (45.), Ibrahimovic (50., 11-es), illetve Jörgensen (80.)

A másik szombati pótselejtezőről, az ukrán-szlovén meccsről itt olvashat.