Különgéppel menekítették ki a német válogatottat Párizsból

németország
A német válogatottat különgéppel menekítették ki az országból
Vágólapra másolva!
A párizsi véres merényletek ideje alatt Franciaország és Németország labdarúgó-válogatottja barátságos meccset vívott a Stade de France stadionban. A mérkőzést követően a német csapat nem hagyta el a stadiont, ott töltötték az éjszakát, majd különgéppel menekítették ki őket az országból. 

Nem csoda, hogy a németeknek eszük ágában sem volt visszatérni a szállodájukba, hiszen a mérkőzést megelőzően, péntek délelőtt bombariadó miatt ki kellett üríteni az épületet - ez végül vaklármának bizonyult.

A mérkőzés közben azonban már nem csak fenyegetésről volt szó: a jelentések szerint legalább három robbantás rázta meg a Stade de France stadion környékét, ahol a francia-német meccset rendezték.

Az egyik robbanást a mérkőzés közben is tisztán hallani lehetett.

"Mindannyiunkat sokkolt, ami történt. A meccsel egyáltalán nem akarok foglalkozni,

A kispadon mindannyian megrémültünk a hangrobbanás után" - mondta az eseményeket követően Joachim Löw német szövetségi kapitány.

A lelátón helyet foglalt Francois Hollande francia köztársasági elnök, őt biztonsági okokból kimenekítették, a szurkolókat viszont egy óráig még nem engedték ki a stadionból.

Több ezer szurkoló várakozott a gyepen Forrás: BBC


Az eseményeket követően a német válogatott úgy döntött, nem hagyja el a stadiont, és a csapat ott töltötte az éjszakát is, a két ország közötti határt pedig eközben fegyveresekkel zárták le.

Joachim Löw csapata megerősített rendőri védelemmel hagyta el a stadiont szombat reggel, és már le is szálltak Németországban.

A német válogatottat különgéppel menekítették ki az országból Forrás: PA


A játékosok rendkívül zaklatott idegállapotban érkeztek meg Frankfurtba.

Lukas Podolski (b) és Antonio Rüdiger arca mindent elárul az állapotukról Forrás: tagesspiegel.de

Miféle beteg világban élünk? -

tette fel a költői kérdést a hazaérkezésük után Toni Kroos, a válogatott és a Real Madrid játékosa.


A franciák egyébként Olivier Giroud és Andre-Pierre Gignac találatával 2-0-ra győztek a szintén Eb-résztvevő vendégeik ellen, ezzel nagyon hosszú sorozatot szakítottak meg, ugyanis legutóbb 2001 februárjában tudtak odahaza nyerni Németországgal szemben.