Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott, Lassana Diarra unokatestvére is életét vesztette a párizsi terrortámadásban.

A jelenleg a Marseille-ben játszó, de korábban a Real Madridnál, a Chelsea-ben és az Arsenalban is megfordult Diarra kezdőként 80 percet töltött a pályán a francia-német felkészülési meccsen, amelyet 2-0-ra nyertek a hazaiak. A meccs helyszínén, a Stade de France-nál robbantott az egyik merénylő, és az öngyilkos akció következtében három ember életét vesztette.

Diarra 80 percet töltött a pályán a pénteki meccsen Forrás: AFP

Diarra a Twitter-oldalára írta ki, hogy unokatestvére, Asta Diakite is meghalt a terrortámadásban. „Fontos, hogy mindannyian, akik az országunkat képviseljük, egységesek maradjunk ezzel a szörnyűséggel szemben, amelynek nincs színe és nincs vallása. Tartsunk össze szeretetben, tiszteletben és békében. Köszönöm az üzeneteket, vigyázzatok magatokra és a szeretteitekre, az áldozatok pedig nyugodjanak békében” – írta Diarra.

Griezmann testvére megmenekült

Egy másik francia válogatott játékos, Antoine Griezmann szintén idegőrlő perceket élt át, mivel testvére ott volt a Bataclan nevű klubban, ahol a legnagyobb vérengzés történt, de utóbb kiderült, hogy a testvére megmenekült.

Bár egy ideig úgy tűnt, a 129 áldozatot követelő támadás miatt elmarad a keddi Anglia-Franciaország felkészülési mérkőzés, azóta kiderült, hogy a Wembleyben pályára lépnek a csapatok.