Fülöp halálhíre megdöbbentette az angol kapitányt

Fülöp Márton, foci
Sunderland's Hungarian goalkeeper Marton Fulop in action during the English Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on January 16, 2010. AFP PHOTO / Adrian Dennis
Vágólapra másolva!
Meleg szavakkal emlékezett meg pénteken Fülöp Mártonról, a magyar labdarúgó-válogatott előző nap, 32 éves korában elhunyt volt kapusáról Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt.

"Nagyon-nagyon kellemes személyiség, és jó, profi játékos volt. Őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett" - mondta.

Fülöp Márton Forrás: AFP/Adrian Dennis

Hodgson a futball szomorú napjának nevezte Fülöp Márton halálának napját, és kifejezte együttérzését a családnak.

Keane: Remek srác volt

Roy Keane, az ír válogatott másodedzője - aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt - pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.

de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt. A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak" - tette hozzá.

A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderland színeiben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.

Given nem akarta elhinni

Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt.

"Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor Fülöp a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként. Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett" - mondta Given.

Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.