Vágólapra másolva!
Juhász Roland egykori csapattársa és kortársa volt a 32 évesen elhunyt volt válogatott kapus, Fülöp Márton. A védő csütörtök este ugyan nem léphet pályára eltiltása miatt, ám azt írja, a válogatott Fülöpért is fog focizni az oslói pótselejtezőn. Domonyai László MTK-klubigazgató szerint Fülöp Premier League-szintű kapusképzést honosított meg a csapat akadémiáján.

"Drága barátom! Együtt indultunk el az úton, együtt tervezgettük a foci utáni életet is, a továbbtanulást, a jövőt... És ma, ismét egy közös mérföldkő előtt állunk, egy nagy lehetőség kapujában, de te már nem vagy velünk. Elmondhatatlan fájdalom ez, de a szívünkben velünk vagy, még elszántabbak vagyunk, hiszen érted is játszunk ma! Nyugodj békében, Marci!" – írta saját Facebook-oldalán Juhász Roland, a fociválogatott védője Fülöp Márton halála után.

Hirtelen tragédia

"Rettenetesen megrázott a hír. Szerdán találkoztam az édesapjával, Fülöp Ferivel munkaügyben, és

A kisgyerekkora óta ismerem, 14 éves volt, amikor például a Budapest-válogatott vezetőjeként, az 1983-as születésű korosztállyal Pozsonyba utaztam együtt vele, már akkor látni lehetett, hogy sokra viheti kapusként" – emlékezett vissza az Origo érdeklődésére Domonyai László.

Anelka és Fülöp Forrás: AFP/Adrian Dennis


"Tavaly nyár óta a Sándor Károly Akadémián dolgozott edzőként.

amikor arról beszélt, hogy milyen élményeket szerzett a Manchester City kapusaként, vagy amikor a Sunderland színeiben, fantasztikus nagycsapatok ellen a világ legjobbjainak a lövéseit kivédte" – mondta Domonyai László.

"Fülöp Marci, visszavárunk!" – skandálták nemrég a magyar válogatott szurkolói:


A klubigazgató szerint az akadémián Fülöp roppant lelkesen végezte a munkáját, sok új dolgot hozott magával. "A javaslatára levideóztuk a kapusedzéseket, ahogyan Angliában is teszik. Az egész MTK-család nevében mondom, hogy páratlan sportembert veszítettünk el, aki fantasztikus karriert futott be, és fiatal kapusként még nagyon szép jövő előtt állt. Marci egy igazán szeretetre méltó ember volt. Mindig jókat mondanak arról, aki elmegy, de ő tényleg

Domonyai László hozzátette, ő végig bízott abban, hogy Fülöp Márton legyőzi a gyilkos kórt. "Nagyon súlyos volt a betegsége, ritkán jönnek ki győztesen belőle, de én benne nagyon bíztam, mert ő egy igazi küzdő volt. Tudjuk, mennyire kemény poszt a kapusoké, télen-nyáron, sárban-fagyban-hóban vetődnek, ezért is reménykedtem."

Hiába szurkoltak, hogy felépüljön

A "gyógyulj meg, Fülöp Marci" nevű Facebook-oldal így búcsúzott a kiváló kapustól: "Marci az utóbbi időben már nem akart hírt adni senkinek az egyre súlyosabb betegségéről. Aztán ma, egy nappal Márton-nap után, amikor este pályára lép a magyar válogatott, rettenetes hír jelent meg a médiàban. Felfoghatatlan, érthetetlen, elfogadhatatlan. Eltávozott ez a csodálatos fiatalember, ez a nagyszerű sportoló. Nincsenek szavak... Ti, akik szurkoltatok, hogy felépüljön, most imádkozzatok, hogy odafönt ma este már megkönnyebbülve drukkoljon a magyar válogatottnak, és hogy a szeretteinek a Marci iránti szeretet segítsen elviselni az elviselhetetlen fájdalmat. Nyugodjon békében."

Részvétnyilvánítások Angliából

"Hihetetlenül szomorú, amikor távozik valaki a Sunderland családtól, az pedig szívfacsaró, ha valakit ilyen fiatalon és ilyen körülmények között veszítünk el" - búcsúzott Fülöptől a Sunderland.

"Nyugodj békében, Fülöp Márton! Nagyon jó ember voltál és túl korán távoztál közülünk. Részvétemet küldöm a Fülöp családnak" - üzent Angliából Ben Foster, aki együtt edzett a magyar kapussal 2011 és 2012 között a West Bromban. Szintén részvétet nylvánított az Ipswich futballcsapata, illetve a Sunderland védője, Danny Higginbotham, valamint egykori tottenhames csapattársa, Ledley King, akit megdöbbentett barátjának a halálhíre.