Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szerint a fiatal labdarúgóknak jót tesz, ha minél korábban megtapasztalják, hogyan készülnek a profik, ezért a fiát, Palkót is meghívta a Hertha nagycsapatának az edzésére.

Dárdaiéké igazi futballcsalád. Idősebb Dárdai Pál tagja volt az 1978-ban Magyar Kupa-döntős és az 1985–86-os idényben bajnoki ezüstérmet szerzett pécsi csapatnak, a Herthát irányító Dárdai Pál 61 válogatottságig vitte, ifjabb Dárdai Pál pedig 16 évesen bontogatja a szárnyait Berlinben.

A középső Pál úgy döntött, most, hogy a válogatott szünet miatt megcsappant kerettel készülnek a Bundesligában negyedik helyezett berliniek, jót tesz a fiával, ha - más U17-es játékosokkal együtt - meghívja a profik edzésére.

A Berliner-kurier beszámolója szerint

Dárdai fia ugyanolyan rámenős és ambiciózus volt az edzésen, mint annak idején az apja,

de az ismert Dárdai-féle mosoly sem hiányzott az arcáról. A kis Palkó mindeközben nagyon élvezte a német-török Tolga Cigercivel vívott kemény párharcokat.

Középpontban a labda Forrás: www.berliner-kurier.de

A nagycsapat edzője leszögezte, szó sincs arról, hogy a fiának előnye származna abból, hogy ő az edző, sőt.

Ezt a saját példám alapján nyugodtan ki merem jelenteni" - mondta Dárdai Pál, aki játszott abban a Pécsben, ahol az apja volt az edző.

Dárdai szerint a játékosok később sokkal kevésbé lesznek gátlásosak, ha már fiatalon betekintést nyerhetnek a profik munkájába, ezért is hívta meg az U17-eseket a nagycsapathoz.

A Hertha-edzőnek egyébként a másik két fia, a 13 éves Márton és a 11 éves Bence is futballozik. Testvére, a tragikusan elhunyt Balázs szintén labdarúgó volt