Csányi nincs meglepve, megérdemelt győzelemről beszélt

Csányi Sándor; Pintér Attila Budapest, 2014. szeptember 18.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke sajtótájékoztatón beszél Budapesten, az MLSZ székházában 2014. szeptember 18-án, amelyen bejelentette, hogy távozik posztjáról Pintér Att
Budapest, 2014. szeptember 18. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke sajtótájékoztatón beszél Budapesten, az MLSZ székházában 2014. szeptember 18-án, amelyen bejelentette, hogy távozik posztjáról Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a következő három tétmérkőzésen Dárdai Pál irányítja a nemzeti csapatot. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Csányi Sándor MLSZ-elnök a Norvégia elleni győztes Eb-pótselejtező után felszabadultan nyilatkozott az Ullevaal stadion kijáratánál. A szövetség elnöke szerint remekül felkészített csapatunk megérdemelten győzött, csak azt bánja, hogy a mezőny legjobbja, Gera Zoltán nem játszhat a visszavágón. Kleinheisler játéka nem lepte meg. 

Az érthetően boldog Csányi Sándor a VIP-kijáratnál készségesen válaszolt a nekiszegezett kérdésekre, az MLSZ elnöke elmondta, nem számított ekkora sikerre, bár titkon reménykedett benne.

Csányi Sándor bizakodó, de óvatos Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Csak álmodozni mertünk a győzelemről, de remekül felkészített csapattal álltunk ki, és nagyon jól játszottunk.

Komoly válasz a kétkedőknek

Kikerülhetetlen volt a kérdés, mit szól az elnök Kleinheisler László kezdőcsapatba állításához, hiszen a játékos gyakorlatilag semmiféle meccsterhelést nem kapott még idén.

Láttam edzeni, és a stábtól tudtam, hogy remek fizikai állapotban van. Komoly választ adott a kétkedőknek, nagyszerűen játszott, és győztes gólt lőtt."

"Most már természetesen bizakodóbb vagyok az Eb-re jutást illetően,

még ha jelentősen nőttek is az esélyeink a ma délutáni állapotokhoz képest. Vasárnap annyi a feladat, hogy ugyanilyen jól kell játszani, de erről kérdezzék inkább a győztes kapitányt” – intett a percekkel később kezdődő sajtótájékoztató irányába a szövetség elnöke.

Gera hiányozni fog

Csányi szerint a norvégok nem becsültek le minket, maximum a norvég sajtó.

A sárga lapjai miatt eltiltott Gera Zoltán nélkül kell kiharcolni az Eb-részvételt Forrás: AFP/Ferenc Isza

"Tegnap volt egy közös ebéd, ahol pontosan lehetett érezni, hogy ugyanúgy tartanak tőlünk, mint mi tőlük. Gera Zoltán nagyon fog hiányozni, az ő hiányára alaposan fel kell készülni" – mondta Csányi a mezőny legjobbjaként kisárguló ferencvárosi játékosról, aki nem játszhat a vasárnapi visszavágón a Groupama Arénában.