Könnyen bajba kerülhetnek a magyar drukkerek Norvégiában

sör, foci, alkohol, szurkoló
A Danish supporter enjoys a glass of beer, 12 June at the Felix Bollaert stadium in Lens, northern France, during the 1998 Soccer World Cup group C first round match between Saudi Arabia and Denmark. Denmark won 1-0. (ELECTRONIC IMAGE)
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja hasznos információkkal látta el a november 12-i, Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre utazó szurkolókat. Mire figyeljen, ha nem akar bajba kerülni?

A magyar labdarúgó-válogatott november 12-i, Norvégia elleni idegenbeli Eb-pótselejtezőjét Oslóban, az Ullevaall Stadionban rendezik meg.

Az MLSZ hivatalos honlapja hasznos tudnivalókkal látta el a Norvégiába utazókat (a fontos részletekről itt olvashat), az összeállításból kiderül, hogy a helyi nagykövetség azt javasolja, készpénzként mindenki norvég koronát vigyen magával, noha Norvégiában a bankkártyás fizetés a legelterjedtebb fizetési forma.

Közterületen nem kellene Forrás: AFP

Amire a drukkereknek leginkább figyelniük kell, hogy Norvégiában nyilvános helyen tilos alkoholt fogyasztani, a büntetés általában drága (akár 1700 euró is lehet).

Igen, a sört a parkban!

Az Aftenposten norvég napilap néhány hónapja arról írt, hogy a fiatal konzervatívok szeretnék elérni a nyilvános helyen történő alkoholfogyasztást. Plakátjukon egy padon lévő sörös doboz látható: "Igen, a sört a parkban" felirattal. Az ellenzők azzal érvelnek, hogy amennyiben megengedik a csendes sörözést, azt előbb-utóbb részeg duhajkodással, törött üvegek és sörös dobozok szétdobálásával, zajjal és vandalizmussal jár.

A szórakozóhelyekre alkoholos befolyásoltság alatt álló személyeket a biztonsági személyzet nem enged be. A stadionba késeket, fegyvereket, tűzijátékokat, füstbombákat, palackokat, bármilyen hang-, vagy filmfelvevő eszközt bevinni tilos, de olyan zászlót vagy transzparenst sem szabad bevinni, amely reklámot, vallási, pornográf, politikai vagy rasszista üzenetet tartalmaz. A fenyegető viselkedés, a szabálysértő vagy gyalázkodó transzparensek, feliratok használata szigorúan tilos, és a stadionból való kitiltást von maga után.

Ullevaal Stadion, Oslo Forrás: AFP

Ami még fontos, a mérkőzés időtartama alatt tilos állva nézni a mérkőzést. Szigorúan tilos a folyosók, a ki-, és bejáratok, lépcsőházak és ehhez hasonló helyek akadályozása.