Vágólapra másolva!
A Sarpsborg 08 csapatától a norvég labdarúgó-bajnokság élvonalából kieső Sandefjord együtteséhez igazolt Kovács Péter, a 37 éves, korábbi tízszeres magyar válogatott csatár.

Kovács két évvel ezelőtt bajnok lett a Strömsgodset IF színeiben, ahonnan idén nyáron távozott. Eleinte rendszeresen pályára lépett a Sarpsborgban, de a tavaszi-őszi rendszerű bajnokság hajrájában kevés lehetőséget kapott. Az immár másodosztályú Sandefjorddal kedden egy szezonra szóló szerződést kötött.

"Már júliusban is beszéltünk, de akkor a Sarpsborgot választottam. Most itt vagyok, és nagyon várom az új szezon kezdetét. Tudom, hogy támadófutballt fogunk játszani, ezért sok lehetőséget kapok majd. Ennek kimondottan örülök" - mondta új klubja honlapján Kovács Péter, aki a legeredményesebb külföldi játékos a norvég élvonal történetében.

Kovács Péternek (jobbra) a Sanderfjord lesz a hatodik norvég klubja Forrás: Facebook/Sandefjord Fotball

A salgótarjáni születésű támadó Magyarországon az SBTC, az Újpest és a Vác labdarúgója volt, majd 1998 és 2002 között Finnországban játszott. Azóta - egy Belgiumban töltött idény kivételével - Norvégiában futballozik. Három évvel ezelőtt gólkirály lett a norvég első osztályban.

Norvégiának több esélyt ad

A csütörtökön és vasárnap sorra kerülő magyar-norvég Európa-bajnoki pótselejtezős párharccal kapcsolatban néhány nappal ezelőtt a Dagbladet című lap érdeklődésére Kovács elmondta: szerinte Norvégiának 51, Magyarországnak pedig 49 százalék esélye van a kijutásra.

Úgy vélekedett, hogy nem jelent semmit, hogy a norvégok 12 helyet rontottak a világranglistán, és ha úgy játszanak, ahogyan az elmúlt három tétmérkőzésen, akkor jó eséllyel továbbjutnak. Ugyanakkor elárulta, örülne, ha a magyar csapat részt vehetne a jövő évi, franciaországi Eb-n, és boldog, hogy Oslóban láthatja a válogatottat.