Ribéry irgalmatlanul lehúzhatja a CNN-t

Franck Ribéry francia labdarúgó, brazil foci vb, Brazília
France's forward Franck Ribéry reacts during the FIFA World Cup 2014 qualifying football match France vs Ukraine, on November 19, 2013 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Bayern München labdarúgója, Franck Ribéry másfél millió dollárt (433,6 millió forint) követelhet a CNN amerikai hírtelevíziótól, képmása engedély nélküli felhasználása miatt.

A francia játékos ügyvédjének pénteki közlése szerint a CNN Twitter-csatornáján a múlt héten úgy számoltak be egy nő - hidegterápiás kamrában történt - haláláról, hogy mindezt ügyfele fényképével illusztrálták, mondván: az ilyen készülék használata bevett gyakorlat az élsportolók között.

"Ribéry soha nem adott engedélyt, hogy ebben a témában felhasználják a fotóját" - közölte Carlo Alberto Brusa, aki szerint a tévétársaság személyiségi és szerzői jogokat is sértett. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a játékos és családtagjai morbidnak, elfogadhatatlannak és megdöbbentőnek tartják az illusztrációt, különösen, hogy egy ember halálával összefüggésben jelent meg, ezért elvárják, hogy a nyilvánosság előtt kérjenek bocsánatot tőlük.

Ez az arc tényleg megér másfél millió dollárt! Forrás: AFP/Franck Fife

A jogi képviselő azt is elmondta, hogy előbb peren kívüli megegyezéssel próbálkoznak, ám ha két héten belül nem járnak sikerrel - tehát nem történik meg a helyreigazítás az elvárt módon és formában -, akkor a 81-szeres válogatott szélső a francia bírósághoz fordul, és legalább másfél millió dolláros kártérítést követel.

"A CNN kereskedelmi célokra használta a képet, amelynek segítségével haszonra tett szert. Ez tudatosan tisztességtelen magatartás. A legjobb megoldás az egyeztetés, a bírósági tárgyalás mindig csak a végső lépés egy ilyen folyamatban" - tette hozzá Ribéry ügyvédje. A 32 éves futballista márciusi súlyos bokasérülése után múlt pénteken kezdte újra a labdás edzéseket.