Vágólapra másolva!
A CSZKA Moszkva kedd esti legyőzése után a Manchester United vezetőedzője, Louis van Gaal taktikai okokkal magyarázta Anthony Martial lecserélését.

A huszadik születésnapját egy hónap múlva ünneplő francia támadót a nyári átigazolási időszak végén szerződtette az angol klub, de nagyon hamar a szurkolók kedvencévé vált.

Mivel az oroszok elleni BL-meccs 66. percében a holland edző a lecserélése mellett döntött, a drukkerek hangosan és félreérthetetlenül kinyilvánították a nemtetszésüket. A találkozót végül - Wayne Rooney 79. percben szerzett találatával - a Manchester nyerte, ezzel a B csoport élére állt.

Megint elrontotta a védő nevét

"Nem vagyok süket. Ez volt a szurkolók véleménye, de utána nem lehettek csalódottak" - utalt a füttykoncertre, illetve a győzelemre Van Gaal, aki taktikai megfontolásokkal indokolta a változtatást. "Nagyon boldog vagyok, hogy Rooneyt ismét csatárként szerepeltettem, és ő szerezte a gólunkat."

Bár a nézőknek nem tetszett, az eredmény miatt elmondhatja, hogy bejött a csere Forrás: AFP

Van Gaalnak a sajtótájékoztatón is volt egy emlékezetes momentuma, amikor felelevenítette, hogy Michael Smalling mekkorát mentett a gólvonalon. Az egyetlen probléma, hogy a MU védőjét nem Michaelnek, hanem Chrisnek hívják, így az újságírók részéről nevetés volt a reakció Van Gaal mondatára.

Nem ez az első alkalom, hogy az edző elrontja játékosa nevét, a nyáron is Michaelt csinált belőle, ráadásul akkor ott ült mellette az érintett, aki az esetről meg is emlékezett a Twitteren.

Önbizalmat adhat Rooneynak a gól

A klub honlapján Bastian Schweinsteiger úgy vélekedett: rendkívül fontos volt számukra a kedd esti találat, hiszen előző három - bajnoki és Ligakupa - mérkőzésük gól nélküli végeredményt hozott.

"Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk hazai pályán. A csoport élére álltunk, de mindenképp meg kell nyernünk a következő, Eindhoven elleni meccsünket is. A helyzetünk most sokkal jobb, mint korábban" - vélekedett a németek világbajnok középpályása. "Annak is örülök, hogy Rooney szerezte a gólunkat. Azt hiszem, ez önbizalmat adhat neki, amit kamatoztathat a következő mérkőzéseken."

Ha a Manchester a hátralevő két BL-csoportmeccse közül legalább egyet megnyer, akkor továbbjut.