Vágólapra másolva!
Letartóztatták Karim Benzemát, a Real Madrid francia válogatott csatárát.

Benzema sérülés miatt kihagyta a Real Madrid PSG elleni BL-csoportmeccsét, és szerda reggel a párizsi rendőrségen kellett megjelennie, majd később letartóztatták. Az indoklás szerint Benzema is érintett lehet egy zsarolási ügyben: ennek hátterében egy olyan felvétel áll,

amelyen egy másik francia válogatott focista, Mathieu Valbuena látható szex közben.

Benzema rokona kapcsolatban állt a zsarolóval

Benzema állítólag egy októberi válogatott összetartás során megemlítette a felvételt Valbuenának, és a rendőrség most azt akarja kideríteni, hogy a Real csatára csak cukkolta a társát, vagy azt próbálta elérni, hogy fizessen a zsarolóknak. A rendőrség álláspontja szerint Benzema egyik hozzátartozója kapcsolatban állt a zsarolóval, és tőle tudott a csatár a felvételről.

Valbuena és Benzema itt még egymás mellett Forrás: AFP

Egy másik focistát is bevittek

Az üggyel kapcsolatban korábban már négy embert letartóztattak, köztük a nemrég visszavonult szintén válogatott focistát, Djibril Cissét, akit később szabadon engedtek. Korábban neki is volt hasonló ügye, 2008-ban még a Marseille játékosa volt, amikor azzal hívták föl, hogy fizessen 100 ezer fontnak megfelelő összeget, ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön egy kompromittáló felvétel. Cissé akkor az ügyet jelentette a rendőrségnek, és el is kapták a zsarolót.